sunnuntai 24. syyskuuta 2017

Marttailua keittiössä: ohrauunipuuro


Kun sunnuntaina oli mitä parhain syyssää, niin ruuanlaiton takia ei haluttanut viettää aikaa keittiössä. Ehtiihän sitä sitten talven pakkasilla valmistamaan monimutkaisia tai monia työvaiheita vaativia ruokia. Tänään söimme ohrauunipuuroa mehukeitolla! Reseptin löysin Myllyn Paras Oy:n sivuilta.

Ohrauuniuunipuuron valmistaminen käy kätevästi, koska aineet sekoitetaan voideltuun vuokaan ja laitetaan uuniin 1,5 - 2 tunniksi. Puuron ollessa uunissa voi puuhastella pihalla tai lötköillä sohvalla :D

Ohrauunipuuro
noin 6:lle

2½ dl esikypsytetty rikottuja ohrasuurimoita
1½ l maitoa
1 tl suolaa

Mittaa ohrasuurimot voideltuun uuninkestävään vuokaan. Lisää maito ja suola. Sekoita

Anna kypsyä uunin alimmalla tasolla 200-asteessa.

Paistoaika on n. 1 tunti 15 minuuttia. Anna vetäytyä jonkin aikaa uunista ottamisen jälkeen.


Jos teet uunipuuron kokonaisista ohrasuurimoista, paistoaika on n. 1½ tuntia.

Mehukeiton kanssa ohrauunipuuro on superhyvää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommenteista!