tiistai 11. syyskuuta 2018

Marttaillassa syksyn satoa ja tuotteiden tunnistamista


Maanantaina oli Variskankaan Marttojen syksyn ensimmäinen marttailta. Kausi, samoin kuin valtakunnallinen marttailuviikko, aloitettiin kokoontumalla Teehuone Tsaikkaan ja tutustumalla syksyn satoon. Illan aluksi puheenjohtaja kävi läpi syyskauden ohjelman ja tapahtumat, joihin Variskankaan Martat osallistuvat. Syyskauden ohjelmassa on perinteiseen tapaan jokaiselle jotain; käsitöitä, ruuanlaittoa ja marttatietotaidon jakamista erilaisissa tilaisuuksissa.

Illan aikana oli leikkimielinen tunnistustehtävä. Tuula oli kerännyt meille niin puutarhan kuin metsäluonnonkin tuotteita tunnistettavaksi. Osan tunnistin, kuten mm. variksenmarjan, juolukan ja rosmariinin. Purkissa numero 1 oli niin visainen tuote, että meni aivan huti arvaukseni.


Arvaatko sinä, mikä tämä on?


Tuula esitteli meille purkeissa olevat tuotteet. Hän kertoi purkissa 1 olevan mökillä kasvattamansa lanttu! Kuulemma kiero savolainen lanttu - Tuulan mökki on nimittäin Savossa <3 Arvonnassa onni suosi sihteeriämme Pirjoa, joka sai palkinnoksi kauniin pinkkikukkaisen lumimarjan.
Tarjolla oli maukasta fetapinaattipiirakkaa ja lempeän makuista haudutettua teetä. Illan aikana martoilla oli mahdollisuus shoppailla irtoteetä Teehuone Tsaikan upeasta teevalikoimasta sekä teen valmistukseen liittyviä tuotteita. Sen verran prinsessaa löytyy martastakin, että ostin Prinsessan päiväuni -irtoteetä. Tee on sekoitus vihreää ja Silver Needles valkoista teetä, jasmiininkukkia ja mansikoita.


Eilen marttakamuni kyseli, että ihanko tosissaan sinulla on kotiloita lemmikkinä. Hän oli lukenut Nilviäiset tulivat taloon! -blogipäivityksestäni uusista lemmikeistäni. Yllä herppihöperöilykuva, missä tiikerikotiloni ovat syömässä. Annoin tikruille illalla ruuaksi kalanruualla kuorrutettua tomaattia. Seepiansuomua heille on aina tarjolla, että saavat kalkkia riittävästi.

Mukavaa marttailuviikkoa!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommenteista!