torstai 13. syyskuuta 2018

Tomaatti-paprikakeitto Anjan tapaan


Lounaalla ihastelimme kollegamme Anjan herkullisen näköistä keittoannosta. Kyselimme tietenkin, mikä keitto oli ja millaisella reseptillä hän oli keitonsa tehnyt. Anjalla oli itse tekemäänsä tomaatti-paprikakeittoa, Tällaisella reseptillä Anja oli keittonsa tehnyt:

Tomaatti-paprikakeitto Anjan tapaan

tomaatteja
1 paprika
1 sipuli
valkosipulin kynsi
pala purjoa
timjamia, oregnoa, rosmariinia
Koskenlaskija-juustoa/smetanaa/ranskankermaa


1. Paloittele kasvikset ja laita leivinpaperin päälle uunipellille. Halkaise tomaatit kahtia ja laita leikkuupuoli ylöspäin. Pilko paprikat ja sipuli neljään osaa.

2. Paahda kasviksia 200 asteessa n. 30 minuuttia.

3. Laita paahdetut kasvikset kattilaan. Lisää timjamia, oreganoa, rosmariinia ja valkosipulin kynsi.

4. Soseuta sauvasekoittimella. Lisää tarvittaessa vettä.

4. Lisää joukkoon smetanaa, ranskankermaa tai Koskenlaskija-juustoa.

5. Kiehauta.


Tarjoile raejuuston ja vaalean leivän kera. Tämä on helppo arkiruoka tai maukas alkukeitto viikonlopun aterialle.

Tee niinkuin torstai ja tomaatti-paprikakeitto!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommenteista!