torstai 20. syyskuuta 2018

Omena-kaurapaistos


Syksy ja omenat! Ei tosin omasta omppupuusta, eikä varmaan vielä muutamaan vuoteen. Ensimmäinen istuttamme puu ei menestynyt, mutta istutimme keväällä uuden puun ja katsomme, josko nyt tämän kanssa onnistuisimme paremmin.

Ostin kaupasta ison pussin omenoita ja tein omena-kaurapaistoksen. Ja voi jee, miten hyvää se oli! Itse asiassa niin hyvää, että piti tehdä seuraavana iltana uudelleen.

Tällainen on omena-kaurapaistokseni ohje:

n. 1 kg omenoita
4 dl kaurahiutaleita
1 dl hienoa sokeria
1 - 1,5 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
100 g voita

Itse käytän isoja kaurahiutaleita. Sokerina käy tavallinen hieno sokeri. Itse käytän sokeriseosta, missä on 0,5 dl hienoa sokeria ja 0,5 dl ruokokidesokeria.

1. Kuori ja pilko omenat. Laita omenapalat vuokaa.

2. Sulata rasva kattilassa tai mikrossa.

3. Sekoita sulatetun rasvan sekaan sokerit, kaneli ja kaurahiutaleet.

4. Levitä kauraseos omenoiden päälle.

5. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.


O niinkuin onni, omenapuu ja omena-kaurapaistos :)

2 kommenttia:

  1. Nam.. tää on mun suurinta herkkua <3!!

    https://www.lily.fi/blogit/janita-johanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! Olen kanssasi samaa mieltä - omppu-kaurapaistos on herkullista! <3

      Poista

Ilahdun kommenteista!