torstai 2. toukokuuta 2019

Patalappuja, inttijuttuja ja ajankohtaisia sääkuvia

Viikonpäivistä auttamattomasti sekaisin. Vappua edeltävästä tiistaista puhun perjantaina ja riemastun joka kerta, kun muistan huomisen olevan jo perjantai!

Vapunaattona avasimme grillikauden. Illalla saimme haravoitua pihan! Vappupäivä virkkasin Novitan vihreäsävyisestä langasta pyöreän patalapun. Lanka oli sukan neulomisesta ylimääräiseksi jäänyt jämä.


Virkkasin etuosan kerrokset eri silmukoita käyttäen; kiinteitä silmukoita/pylväitä edellisen kerroksen takareunasta tai molemmista reunoista virkaten. Silmukoita lisäsin tarpeen mukaan, niin ettei työ alkanut reunasta aaltoilemaan (liian monta lisäystä) tai kaartua kuppimaiseksi (liian vähän lisäyksiä).


Takaosan virkkasin kokonaan kiinteillä silmukoilla.

Ja samalla idealla virkkasin myös turkoosin värisen patalapun.


Neuloin jämälangoista kahdet parit villasukanvarsia. Teräosiin ei ollut tarvittavaa määrää värisävyihin sopivia lankoja, niin pitää muistaa ottaa sukanvarret mukaan kauppareissulle, niin tulee oikean värisiä lankoja.


Kävimme tänään 9. luokkalaisten kanssa tutustumassa Kainuun Prikaatiin. Hienosti järjestetty tapahtuma; auditoriossa kerrottiin varusmiespalveluksesta, pihalla oli kalusto- ja toimintanäytös pommien räjäytyksineen, kävimme katsomassa miltä kasarmi näyttää ja herkuttelimme sotilaskodissa.

Kainuun prikaati on varusmiesmäärältään Suomen suurimpia joukko-osastoja. Kainuun Prikaatissa on varusmiehiä 4 000, henkilöstöä 500 ja virka-aputehtäviä vuodessa 90.

Kainuun prikaati vastaa toimialueensa maapuolustuksen suunnittelusta ja toimeenpanosta. Prikaatissa koulutetaan maavoimien alueellisia joukkoja ja aselajijoukkoja sekä Rajavartiolaitoksen joukkoja. Prikaatin erityispiirteenä on vastata lumilajien urheilukoulutoiminnasta (yhteistoiminnassa Urheilukoulun kanssa).


Rajavartioston Rudi


Monenmoisia tehtäviä varusmiehillä Kainuun Prikaatissa ;)


Söin vappuna niiiiiiin monta munkkia, että jätin sotilaskodin munkin tällä kertaa väliin. Rahkapulla ja marenki tosin maistuivat erittäin herkullisille.

Kainuun Prikaatiin liittyvä teksti otettu maavoimat.fi/kainuun-prikaati -sivulta, kuvat ovat minun ottamia.
Työpäivän jälkeen kotiin tultuani oli heti mentävä takapihalle katsomaan, mikä on tilanne. Sääennusteen mukaan Kainuussa on huomenna voi olla jopa 20 cm lunta. Sunnuntaina lumisade muuttuu vesisateeksi. Näillä sääennusteilla kohti viikonloppua :)

2 kommenttia:

  1. Kauniit patalaput.
    Löysin tänne kun kävit blogissani kommentoimassa.Kiitos.

    VastaaPoista

Ilahdun kommenteista!