perjantai 28. kesäkuuta 2019

Mantelisella rucolapestolla maustettu tomaatti-mozzarellapiirakka


Kaupassa on ollut myynnissä mehukkaan näköisiä tomaatteja ja pihalla rucolaa pukkaa kasvatuslavalla mukavasti. Näistähän se ajatus sitten lähti - kokeillaanpa miltä maistuisi mantelisella rucolapestolla maustettu tomaatti-mozzarellapiirakka.

Tehdään ensin rucolapesto! Rucolapesto sopii myös esim. leivän päälle.

Voit käyttää piirakassa myös kaupasta saatavaa perinteistä pestoa.

MANTELINEN RUCOLAPESTO

reilu nippu rucolanlehtiä varsineen
oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi (maun mukaan, puolikin voi riittää)
1 dl kuorittuja manteleita
1 dl parmesaaniraastetta
sitruunan mehua

1. Paloittele rucola pienemmiksi paloiksi. Saksilla pilkkominen sujuu sukkelaan!

2. Kuori ja paloittele valkosipulin kynsi.

3. Jos käytät parmesaania palana, raasta se.

3. Soseuta kaikki ainekset tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Lisää öljyä sen verran, että massa on tahnamaista, ei öljymäistä.

4. Lisää lopuksi hieman sitruunamehua ja sekoita.


Ja sitten tehdään rucolapestolla maustettu tomaatti-mozzarellapiirakka!

MANTELISELLA RUCOLAPESTOLLA MAUSTETTU TOMAATTI-MOZZARELLAPIIRAKKA


Piirakkapohja

2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunamuusijauhetta
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
75 g margariinia
0,5 dl kylmää vettä

Täyte

3-4 tomaattia
yksi mozzarellapallero
2 kananmunaa
1,5 dl kuohukermaa

1. Sekoita piirakkapohjan kuivat aineet keskenään.

2. Nypi joukkoon kylmä margariini. Taikinasta tulee murumainen.

3. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Laita hetkeksi jääkappiin.

4. Taputtele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.


GastroMax santoku-veitsellä tomaattien viipalointi sujuu kuin unelmissa. Leikkuulauta on Orthex Groupin biomateriaaleista valmistettua keittiövälinesarjaa.

5. Viipaloi tomaatit ja mozzarella. Leikkaa niin tomaatit kuin mozzarella ensin kahtia ja leikkaa ne sitten viipaleiksi.

6. Levitä piirakkataikinan pohjalle ensin mantelinen rucolapesto.


7. Lado tomaatti- ja mozzarellaviipaleet limittäin pohjan päälle.

Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 40 minuuttia.
Tarjoile haaleana tai kylmänä.


Mukavaa kesäkuista viikonloppua!

4 kommenttia:

  1. kuulostaa niin herkulliselta,
    kiitos hyvä resepti.
    mukavaa viikonloppua! ja
    aurinkoisia Heinäkuun alkupäiviä!

    VastaaPoista
  2. Manteli-rucolapesto kuulostaa hyvältä. Pitääpäs joskus kokeilla sitä.

    VastaaPoista

Ilahdun kommenteista!