sunnuntai 29. joulukuuta 2019

Rieskoja joululaatikoista, inkivääriteetä, Vihreitä kuulia ja arvontamuistutus

Jouluruokien syönti on loppusuoralla, tänään leivoin joululaatikoiden jämistä rieskoja ja joulukinkunjämäpizza on parhaillaan uunissa.


Leipomiani joululaatikkorieskoja ja piparkakkuja, Teekauppa Veiströmin vihreää inkivääriteetä ja Fazerin Vihreitä kuulia.


Joululaatikkorieskat

3-4 dl porkkana-, peruna-, lanttu- tai bataattilaatikkoa (voit myös yhdistää eri laatikoiden jämät)
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita (käy myös neljänviljan hiutaleet)
1 dl maitoa
1 muna
(1 tl suolaa)

Vinkki: Voit käyttää vehnäjauhojen ja kaurahiutaleiden tilalla myös 3 dl ohrajauhoja.

Sekoita kaikki ainekset kulhossa. Nostele taikina kuuteen kekoon leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Muotoile lusikalla kuusi pientä, pyöreää rieskaa.

Pistele taikinaan reikiä haarukalla.

Paista rieskat 250-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes rieskat ovat saaneet väriä pintaan.


Blogiyhteistyö: Vihreä inkivääritee saatu Teekauppa Veiströmiltä.
Tee yhdistelmä kiinalaista kevätsadon sencha-teetä ja aitoa madagaskarilaista inkivääriä. Haudutetun teen maku on täyteläinen, maanläheisen inkiväärinen ja luontaisesti makea.

Nyt joulun aikana olen perehtynyt jouluiseen tapaani Vihreiden kuulien sielun maailmaan. Olen samaa mieltä Fazerin Lappeenrannan tehtaan tuotantoassistentti Joni Pihlajärven kanssa siitä, että kaikilla karkeilla ei ole sielua, mutta Vihreillä kuulilla on - joulunajan henki ja tunnelma.

Fazerin sivuilla
kerrotaan, että "Vihreiden kuulien linjasto pyörii vinhasti heinäkuusta joulukuun alkupuolelle, ja valmistussesonkina kuulia putkahtaa viikossa eli maanantaista keskiviikkoon puolitoista miljoonaa kappaletta eli 68 000 puolen kilon rasiaa. Torstaisin ja perjantaisin Fazerin tehdas valmistaa muun värisiä marmeladeja. Kuulien tekeminen vaatii normaalia enemmän työntekijöitä, sillä kuulat poimitaan sokeroinnin jälkeen käsin laatikkoihin jäähtymään. Marmeladit saavat levätä vähintään kuutisen tuntia, jonka jälkeen ne pakataan jälleen käsipelillä yksitellen rasioihin."

Opi lisää Vihreiden kuulien valmistuksesta Fazerin sivuilta, minne pääset klikkaamalla tästä KLIK.


Jos et ole vielä osallistunut Satokausikalenteri & villasukka-arvontaan, niin vielä ehdit osallistua! Arvonta päättyy 31.12.2019 klo 23.59. Arvonnan ohjeisiin pääset klikkaamalla tästä KLIK.

Ja siitä joulukinkunjämäpizzasta vielä; levitä pizzapohjan päälle sinappismetanaa (sekoitus 4 rkl smetanaa, 1 rkl sinappia - riippuu sinapin vahvuudesta), pieniksi pilkotut kinkunjämät, sipulisiivut, sinihomejuustomuru ja lopuksi juustoraaste. Hyvää!

Onnea arvontaan ja lepposia vuoden viimeisiä päiviä <3

6 kommenttia:

  1. Tuo laatikkorieskajuttu oli aika mielenkiintoinen. Tosin tänä vuonna ei pääse kokeilemaan, kun ei talossa ollut laatikon laatikkoa koko jouluna ;)
    Ai käsipelillä. Jopa jotakin. Kaikkea ei nykyään teekään vielä koneet.

    VastaaPoista
  2. Noita laatikkorieskoja pitää kyllä kokeilla, kun laatikoita on vielä jäljellä. Kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista
  3. Laatikoita ei jäänyt yli, mutta olipa hyvä muistutus, että niitä rieskoja voisi taas leipoa! :)

    VastaaPoista
  4. Kiitos hyvästä rieska vinkistä:)kaikkea minäkin oon kokkeillu:)),mutta taas opin uutta;)
    Kiitos Tarja!
    oho!..käsipelillä...vaativaa työtä!
    ..:)voikohan maistaa edes yhtä..niinkuin mansikkamaalla kun poimit ...joka toinen menee suuhun ja joka kolmas koriin:)))

    VastaaPoista
  5. Rieskat on niin hyviä. Selvästi en ole syönyt tarpeeksi vihreitä kuulia, koska kuvan nähtyäni alkoi heti tekemään mieli niitä.
    Ihanaa viikkoa sinulle!

    VastaaPoista
  6. Jo toinen kerta joulun jälkeen, kun rieskat menee uuniin. Nam :) Voisi ostaa lisää laatikoita, ja tehdä näitä.

    VastaaPoista

Ilahdun kommenteista!