perjantai 5. helmikuuta 2021

Tänä aamuna minä... (Postauksessa on uusia siemenseoksia!)

Kaupallinen yhteistyö: Kukkaiselämää-kauppaTänään aamuna minä...


Mutta juuri tänä aamuna, 

kun on kirkasta ja ihanaa

ja talvi takana,

juuri tänä aamuna minä aloitan juuri sen,

mitä tahdon ja tarvitsen.


Tai voihan yhtä hyvin olla,

että tartun johonkin hassuun 

ja huvittavaan, koska tahdon 

vähän ilahduttaa itseäni ja läheisiäni.


Istun alas, otan kalenterini,

merkitsen tämän päivän kohdalle: on kevät. 

Ei ole lainkaan väliä, 

mikä kuukausi ja päivä nyt on.

(Jyrki Laine)


Tämän runon olen saanut korttiin kirjoitettuna ystävältäni Maijalta. Tänä aamuna etsin tuon kortin, jotta muistaisin, millainen runo oli kokonaisuudessaan. Tällaisissa Jyrki Laineen runon tunnelmissa olen siis tänään, helmikuussa, keskellä kauneinta talvea!

Sain Kukkaiselämää-kaupan siemenseoksia ja tänä aamuna minä tartuin noihin inspiroiviin siemenpusseihin, koska halusin vähän ilahduttaa itseäni ja suunnitella keväisiä puutarhatöitä. Tänä aamuna minä istuin alas, otin kalenterini ja kirjoitin: on kevät ja aloitin pihatöiden suunnittelun kevättä ja kesää varten. Ei ollut lainkaan väliä, että elämme vasta helmikuun alkua. 

Perhosniittysekoite, mehiläispuutarha ja etanaeste-kylvönauha


PERHOSNIITTYSEKOITE 

Siemensekoite sisältää yksi- ja monivuotisia lajeja. Siemenpussin siemenet riittävät noin 2 m² alueelle. Tämä värikäs kukkaseos houkuttelee perhosia, tarjoilee niille ravintoa ja auttaa näin suojelemaan niitä. Siemenet voidaan sekoittaa nurmikonsiemeniin sekoitettuna, nurmikon aukkopaikkoihin ja kukkapenkkiin. Kylvöaika on touko-kesäkuu. Korkeus 70 cm.

Ensimmäisenä vuotena kukkivat yksivuotiset lajit, seuraavina vuosina monivuotiset. Kasvupaikan tulee olla aurinkoinen tai puolivarjoisa. Keto niitetään syksyllä. 

Perhosniittysekoite sisältää mm. villiporkkanaa, päivänkakkaraa, mäkikuismaa, keltamaitetta, ruiskaunokkia, timjamia, tilliä, kuminaa, apilaa ym heinän siemeniä.

MEHILÄISPUUTARHA

Siemensekoite on oiva mesilähde tarha- ja villimehiläisille. Sekoite sisältää yksivuotisia aurinkoa suosivia lajeja, kuten mm. veriapilaa, petolinnunjalkaa, mallasia, hunajakukkaa, tattaria, retikkaa, kesärapsia, auringonkukkaa, kukkien ja yrttien siemeniä (esim. kurkkuyrttiä, neidonkieltä, ruiskukkaa ja unikkoa). Mukana on myös tuoksuvia lajeja, jotka houkuttelevat perhosia luokseen. Kukinta-aika on varhaisesta keväästä syksyyn. Korkeus 160 cm. Kylvö suoraan kasvupaikalle touko-kesäkuussa.

ETANAESTE-kylvönauha

Siemensekoitus sisältää yksivuotisia 40-60 cm korkeita lajeja, jotka eivät ole etanoiden suosiossa karvaisuutensa tai pahan makunsa vuoksi. Etanaesteen kasvaminen vie aikaa, joten on suositeltavaa käyttää myös muita torjuntatapoja. 

Kylvö touko-kesäkuussa kasvupaikalle. Kukinta-aika kesä-syyskuu. 30 tainta/1 m nauhaa. 

Sekoite syötäviä kesäkukkia ja kivikkotarhasekoite


SEKOITE SYÖTÄVIÄ KESÄKUKKIA

Siemesekoitus on upean värikäs seos syötäviä kukkia. Istutetaan suorakylvönä touko-kesäkuussa aurinkoiselle paikalle. Seos sisältää mm. kurkkuyrtin, kehäkukan, kääpiösamettikukan, pensasköynöskrassin, sarviorvokin ja ruiskaunokin kukkia. Korkeus 40-70 cm.

KIVIKKOTARHANSEKOITE

Sisältää monia erilaisia kivikkoon sopivia keväällä ja kesällä kukkivia lajeja, kuten mm. ristikkiä, saippoa, tuoksupielusta, erilaisia neilikoita, kaukasianpitkäpalkoa ja karpaattienkelloa. 

Kylvö touko-kesäkuussa suoraan kasvupaikalle. Kukinta kylvöstä seuraavana kesänä. Aurinkoinen kasvupaikka.


Metsäniittyseos ja pelto- ja luonnonkukkaseos


METSÄNIITTYSEOS, KUKKANIITYSEOS VARJOISALLE PAIKALLE 

Metsäniittyseos, jonka yksi- ja monivuotiset lajit suosivat varjoa ja kosteutta. Siemenseos sisältää mm. aitoa akileijaa, erilaisia kellokukkia, sormustinkukkia, tuoksuorvokkia ja kevätesikoita. Mukana on myös tuoksuvia lajeja, jotka houkuttelevat perhosia luokseen. Korkeus 0,5 - 100 cm.

Kukinta-aika on on varhaisesta keväästä syksyyn. Kylvö suoraan kasvupaikalle touko-kesäkuussa. Annos riittää 3 m²:lle.

Metsäniitty niitetään kukinnan jälkeen ja heinät jätetään kasvupaikalle kuivumaan, jotta tuleentuneet siemenet varisisivat maahan. Osa lajeista kukkii vasta seuraavana vuonna. 


PELTO- JA LUONNONKUKKASEOS

Seos sisältää yksivuotisia lajikkeita: aurankukka, keltamaite, sievikki, pellava, kehäkukka, ruiskukka, helokki. Kasvien korkeus 30-120 cm. Erinomainen kukkapenkkeihin, leikkokukiksi ja kivikkopuutarhaan. Kylvö touko-kesäkuussa suoraan aurinkoiselle kasvupaikalle. Kukinta-aika heinä-syyskuussa. Annos riittää 3 m²:lle.


Eikö olekin mielenkiintoisia ja inspiroivia siemensekoituksia!Muistathan hyödyntää 

Ruusu-unelmia ja villasukkia-blogin lukija-alennuksen 

Kukkaiselämää-kaupassa!


Keväistä helmikuun viikonloppua sinulle!


31 kommenttia:

 1. Ihana olo tuli, kun luki tätä postaustasi. Siemenistä tulee pakostakin kevään kaipaus. Ja sinne päinhän tässä ollaan menossa, päivä on jo mukavasti pidentynyt. Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
 2. Kiitos! ❤ Tällainen siemenpaketti saa ajatukset välittömästi kevääseen ja kesään. Mietin ja pähkäilin, katselin ikkunasta ja mittailin silmilläni hangen peittämää puutarhaa tehden suunnitelmia uusista kukkapenkistä 😊 Hyvää viikonloppua sinulle, Anneli ❤

  VastaaPoista
 3. Oi, metsäniittysekoituksessa olisi voinut olla myös alppiakileijaa. Olen istuttanut sellaista ja japaninakileijaakin ja ne ovat risteytyneet lehtoakileijan kanssa tuottaen jänniä yhdistelmiä. Meillä on etupiha jo villikukkaniittynä, mutta ei se tosiaankaan itsestään tule:)

  Ihana, lämmin runo♥ Kiitos Tarja ja mukavaa viikonloppua♥♥

  VastaaPoista
 4. Kiitos kivoista akileija-vinkeistä! Tästä runosta muistan osan aina näihin aikoihin, auringon paisteisina päivinä. Runosta tulee hyvä mieli. Kevättä kohti mennään, vaikka kevään alkamisen ajankohdan itse päättäisinkin 😄
  Kauniita talvisia päiviä viikonloppuusi ❤

  VastaaPoista
 5. Ihastuttavat siemenpussit. Näitä katsellessa jos mistä saa kyllä kaipauksen aikaiseksi mutta toisaalta taas myös ihanaa mielihyvää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin ihania siemenseospusseja! Katselin pussien kuvia ja lueskelin tietoja. Suunnittelin kevättöitä ja kesäisiä puutarhapuuhia. Oli vielä aurinkoinen päivä, niin on ollut pitkään ihan superhyvä mieli.

   Poista
 6. Reading this wonderful post made aware that spring is just around the corner. It really lifted my spirits...thank you so much!😊😊
  I can just imagine how beautiful and colourful your garden will be in summer, when all the seeds have grown into flowers!
  Oh please do post some pictures of them then!

  Have a lovely weekend...and stay safe.

  Hugs xxx

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Spring is indeed around the corner. Winter is at its most beautiful here, however, the thoughts go back to spring and summer.
   Have a lovely week. And stay safe <3

   Poista
 7. Siemenpusseja hypistellessä tulee tosiaan jo keväinen olo. Minäkin ajattelin tehdä lisää kylvöjä lähipäivinä. Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On mukava tutkia siemenpusseja ja ajatusten siivin mennä jo ensi kesään ja suunnitella tulevan kesän puutarhatöitä. Olen ihastellut ja fiilistellyt puutarha-, versotus- ja taimikasvatuspostausten äärellä <3 Hyvää alkanutta viikkoa sinulle!

   Poista
 8. Nyt on saatu nauttia aurinkoisista talvipäivistä. Mikä onkaan parempi aika suunnitella tulevaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt ollut kyllä talvi kauneimmillaan! Kaunis, lumipeitteinen luonto ja auringonpaiste <3 Tämä auringonpaiste on lupaus tulevasta keväästä ja kesästä. Nyt on todellakin ihan paras aika suunnitella tulevia puutarhatöitä!

   Poista
 9. Hetki ...keväinen henkäys...tuli minulle luettuani tarinasi.
  Ostin myös vähän täydennystä."kasvumultaa"..siitä se taas lähtee.....
  Ihania siemenseoksia!
  Minä nautin 100 laudassa just suunnittelusta,lehtien (puutarha/blogien/katselusta.
  mutta palaan aina ruohonjuuri tasolle;vain ruukkupuutarha,Kiitollinen että edes tuo;)
  touhukkaita "kevät-ajatuksia" ja Leppoisaa viikonloppua!🌷🌹🌞⛄

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin pitää ostaa lisää multaa. Onneksi nämä siemenseokset voi istuttaa suorakylvönä. Meillä on niin rajalliset tilat, että valoisia ikkunapaikkoja ei kaikille taimille riitä. Hyvältä kuulostaa meno ja meininki siellä, kun 100 laudassa menet <3 Ruukkupuutarha on hieno juttu. Hyvää alkanutta elämää <3

   Poista
 10. Vähän on jo kevättä täälläkin odoteltu ja muutaman viikon kuluttuahan se jo virellisesti onkin kevät!
  Ihania kukkasia tulee varmasti noista siemenistä.
  Kaunista viikonloppua sinulle Tarja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viikot kuluvat vauhdilla. Ei ole enää montaa viikkoa hiihtolomaan. Siemenseospussien kukat näyttävät kauniilta ja odotan innolla, että pääsen kevättöihin puutarhaamme.
   Ihanaa alkanutta viikkoa, Outi <3

   Poista
 11. Onpa kaunis runo.
  On ihme, ellei noita siemenpusseja katsellessa ajatus suuntautuu väistämättä tulevaan kevääseen ja kesään.
  7-vuotiaan suusta tänä aamuna: "Mummo ensi kuun jälkeen on jo huhtikuu!"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä runo on kulkenut kalenterin välissä siitä saakka, kun sen sain Maijalta <3
   Lasten suusta se totuus kuullaan - ensi kuun jälkeen on huhtikuu. <3 Ihanaa alkanutta viikkoa sinulle <3

   Poista
 12. Ihanat siemenostokset. Nuo Laineen tunot ovat kivoja, minulla on yksi hänen runokirja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en Laineen teoksia tätä lukuunottamatta tunne, mutta laitan kalenteriin ylös "Laineen runokirja" seuraavaa kirjastoreissua varten. Ihanaa alkanutta viikkoa sinulle <3

   Poista
 13. Kaunis runo,ihanat sanat.
  Oi,mitä kukka ihanuuksia sinulla kukoistaa ja niiden kauneutta saamme ihastella kuvissa kesällä.
  Onneksi koko kevät ja kesä on edessäpäin.
  Iloa päivääsi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siemenpusseja tutkiessa olen ajatuksissani jo ollut keväässä ja kesässä. Aika tuntuu kyllä kuluvan niin nopeasti, että olemme pian puutarhatöissä! Ihanaa alkanutta viikkoa sinulle <3

   Poista
 14. Koskettava runo, minulle aivan uusi tuttavuus.

  Ihanat siemensekoitukset, tuosta luulisi löytyvän jokaiseen tarpeeseen jotakin.
  Unikkopelto olisi kyllä ihana ja minulla on sellainen suunnitteilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa ajattelin minäkin, että Kukkaiselämää-kaupan siemensekoituksista löytyy jokaiselle omat suosikkinsa. Suunnitelmasi unikkopellosta kuulostaa ihanalle <3 Hyvää alkanutta viikkoa sinulle <3

   Poista
 15. Kevät on muutaman kuukauden päästä. On ihana päästä katsomaan puutarhaa. Toivottavasti siellä ei ole kovasti tuhoja. Meillä on nuori mies laittanut jo jotankin kylmäkäsittelyyn. Avokaadon siemeniä on myös märkäkäsittelyssä pusissa. Toivottavasti jotakin lähtee kasvamaan, koska se on tärkeää;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viikot tuntuvat kuluvan niin nopeasti, että pian olemme kevättöissä. Itseasiassa minun ensimmäiset kevättyöt ovat tuhkan levittely hangelle ja sitten lumen levittely, että lumi sulaisi nopeammin :) Joskus olen kasvattanut avokadon siemenestä, mutta siitä on todellakin aikaa!
   Ihanaa alkanutta viikkoa <3

   Poista
 16. Oi, oi mitä ihanuuksia! Kevät tulee pian, kasvukausi on niin ihanaa aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen ihan höpsähdyksissä näistä siemenseoksista! Näissä on ihan parasta lajien runsaus. Vaikka eletään talven kauneinta aikaa, niin kyllä ajatukset kiitävät usein tulevaan kevääseen ja kesään. Ihanaa alkanutta viikkoa <3

   Poista
 17. Ihana runo!
  Mukavia sekoituksia on valamiiks pusseissa. Niitty ois mukava meilläkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä runo on kulkenut korttiin kirjoitettuna mukanani vuosia. Laitan sen aina kalenterin välistä toiseen aina vuoden vaihduttua. Kevättyöt ja puutarhailu on ollut mielessäni monen monituisena päivänä.

   Poista
 18. Onpa kiinnostavia pussukoita. Täytyy kyllä todeta, että kaikki olisivat kivoja ja hyödyllisiä. Tykkään, että kukkia on paljon. Olisipa ihan vaikea valita.

  VastaaPoista

Ilahdun kommenteista!