perjantai 19. helmikuuta 2021

Virkattu ruususomiste Savon Marttojen tapaan


Kävin parisen vuotta sitten Kuopiossa Kädentaitomessuilla. Kirjoittelin tuolloin reissusta postauksen otsikolla Kuopion Kädentaitomessut 2019. Kuten postauksessani kerroin, oli Kuopio-halli käsitöiden ystävien toiveiden täyttymys. Koska tämän vuoden Kuopion Kädentaitomessuihin on vielä aikaa (2.-3.10.2021), niin muistellaan menneitä messuja. Käy sinäkin lukemassa, mitä messunostoja postaukseeni tein. 

Erityisterkut tässä postauksen alkuun laitan messuilla Taito Shopin makramee-työpajassa tapaamalleni suonenjokelaiselle nuorelle käsitöiden ystävälle, Venlalle, ja hänen äidilleen. Savon Marttojen Kässäkahvilan pöydillä olevat kukkasomisteet sopivat täydellisesti kädentaitomessuihin! Kukkasomisteet olivat kässämartta Kaisan käsialaa. 

Ruusu ja ruusun lehdet olivat virkattu. Ruusussa käytetyssä langassa oli hieman kimalletta, mikä toi kukkaan sievää säihkettä.
Ruusut olivat kiinni kahvilautasessa kaksipuolisella teipillä. Näin ruusu pysyi paikallaan, vaikka somistetta olisi pöydällä liikutellutkin. Kuvasta saat vinkkiä, miten lehdet oli virkattu ruusuun.Kun kahvilautanen ruusuineen oli kupin päällä, saatiin somisteeseen kivasti korkeutta. Ja mikäpä ruususomisteeseen paremmin sopii kuin ruusukupit kahvilautasineen!


Kun somisteita ei tarvita, voidaan kupit ottaa käyttöön. Tällaiset kestokukkasomisteet ovat omiaan tuollaisten useiden päivien tapahtumien somisteiksi. Ja tällainen kestokukka sopii vaikkapa lahjaksi kukka-allergiselle ystävälle.


Kiitos kässämartta Kaisalle ruususomistevinkistä!

Pätkis-muffinssi pinkillä Berry Fantacy-kuorrutteella


Tervetuloa seuraamaan blogiani myös Facebookissa ja Instagramissa.

Aurinkoista ja pakkasen pirtsakkaa viikonloppua!

33 kommenttia:

 1. Sinulla on kädentaidot hallussa! Jotenkin rpesi tekemään mieleni tuota viimeisen kuvan leivonnaista, pidän nimittäin kovasti pätkiksistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kässäily on kuvaa. Ködentaitomessuilla näkee kaikkea mielenkiintoista ja tutustuu muihin käsitöitä harrastaviin. Pätkis kiilaa leivonnassa monen muun karkin ohi. Hyvää viikonloppua sinulle ❤

   Poista
 2. Minä olen joskus neulonut ruusuja,tuolla säilössä ne taitaa olla.Voisikin johonkin ruusuun virkata lehdet alle...Parittomat ruusukupitkin mulla on vintissä,muutama vuosi sitten kun oli sellainen paviljonki, joka vähän aikaa pysyi kasassa, niin ne ruusukupit oli siellä kahvikuppeina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ota ruusukupit vinkistä käyttöön. Mikä olisikaan hienompaa kuin ruusukupista nauttia aamukaffea ja iltapäiväteetä 😍 Hyvää viikonloppua sinulle ❤

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Minustakin tämä oli sievän näköinen. Kukkasomisteita oli jokaisessa kässäkahvilan pöydässä. Ne näyttivät niin hienolta kokonaisuudelta ja täydellisesti päivän teemaan sopivalta.

   Poista
 4. Sievä ruusu. Hieman harmittaa, kun kutominen on korvannut lähes täysin virkkaamisen. Pitäisi vaihteeksi kyllä esiä jokin kiva virkkaustyö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla eri käsityötekniikat vuorottelevat. Välillä neulotuttaa ja välillä ompele tai virkkaan. Niin no,villasukkia on aina työn alla.

   Poista
 5. Todella upea ruusu. Muutenkin paljon upeita töitä ja herkkuja sinulla blogissa.

  VastaaPoista
 6. Kaunis ruusu.
  Ruusukupista kahvikin maistuu,paremmalta;)
  Hyvää viikonlopua! 🌺🌹

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin näin 🌹 Ja päivä alkaa somasti, kun aamukaffen tahi teen ruusukupista nauttii 😊👍 Hyvää viikonloppua sinulle ❤

   Poista
 7. Kauniit, romanttiset, ylelliset ruusukoristeet 🌹
  Hienoja vinkkejä. Hyvää sunnuntaita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hups, tarkoitin lauantaita 😀
   Talviloma alkoi juuri ja taitaa olla tarpeeseen!

   Poista
 8. Onpas kiva ja nätti. Todelinen ikikukka. Iloista talviviikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikikukka ja ei aiheuta allergiaoireita. Kiitos samoin, iloista viikonloppua!

   Poista
 9. :D Juurikin näin! Mukavaa viikonloppua sinulle, Marja-Terttu <3

  VastaaPoista
 10. Bom dia. Parabéns ficou muito lindo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bom Dia. Estas rosas de crochê são duráveis ​​e adequadas para quem sofre de alergias.

   Poista
 11. Vastaukset
  1. Savon Martat olivat tehneet Kädentaitomessujen kässäkahvilastaan niin viihtyisän ja inspiroivan.

   Poista
 12. On ollut todella harmittavaista, kun messuilla käymiseen on tullut koronan takia taukoa, mutta kun se on taas mahdollista, tuntuu se varmasti todella hyvältä. Vielä vähän aikaa täytyy malttaa...
  Täällä meillä alkoi hiihtoloma ja siitä aioin ottaa kaiken ilon irti. Hyvää viikonloppua sinulle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monia mukavia tapahtumia on siirretty tai jopa peruttu. Nyt pitää vain malttaa odottaa.
   Aivan mahtavaa hiihtolomaa ♥️

   Poista
 13. Oih! Kauniit ruusut,virkkaamallakin saa vaikka minkälaista ihanaa tehtyä. Kiva koriste ym lisä tuollainen ruusuke. Tai lahjaan kiva lisä. Mukavaa sunnuntai päivää!

  VastaaPoista
 14. Kertakaikkisen ihania ruusuja. Messuilta saa kivoja uusia ideoita. Toivotaan, että messukäynteihin olisi mahdollisuus lähiaikoina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kädentaitomessuilla aika kuluu nopeasti. Messuilla kierrellessä saa ideoita ja materiaaleja käsitöiden tekemiseen. Ja tapaa toisia käsitöiden tekijöitä!

   Poista
 15. Kaunis kukkanen ja onpas herkullinen pätkisleivonnainen.

  VastaaPoista
 16. Ihanaa alkanutta viikkoa sinulle ♥️ Virkattuja ruusuja ja pursotettuja ruusuja :)

  VastaaPoista
 17. Mielenkiintoinen käsityöaiheinen kysely! Kiitos vinkistäsi.

  VastaaPoista
 18. Tällaiset ruusut ovat ehdottoman kauniita. Talvitakin rinnuksessa olisi oikeinkin piristävä. Mietin, jos siinä olisi heijastinlankaa niin heijastaisi pimeällä...

  VastaaPoista

Ilahdun kommenteista!