perjantai 28. toukokuuta 2021

Pullavanukas


Viikonloppu ja sääennusteen mukaan pitäisi sään lämmetä. Toissa aamuna satoi lunta, mutta maa ei jäänyt enää lumipeitteen alle. Lumisade ei aamutuimaan kyllä naurattanut. Tänä aamuna ajelin polkupyörällä töihin toppatakki ja lapaset käsissä. Tällä hetkellä aurinko paistaa jo kovin lupaavasti ja aamun lämmin pukeutuminen on jo liikaa.

Näin nämä säät vaihtelevat. Kerrottakoon vielä, että viime viikonloppuna yritin tehdä uutta kukkapenkkiä, vaan kesken se homma oli pakko jättää. Kylmyys ja vesisade eivät olleet sääyhdistelmänä optimaalisin. Märkä multa tarttui hanskoihin niin, että hanskat olivat kuin multamöykyt käsissä. 

Mikäpä sen mukavammin maistuu sateen raikastamana alkukesän päivänä kuin pullavanukas. Jos sää sallii ja pihatyöt kutsuvat, niin keittiössä ei tarvitse aikaa kauaa käyttää - pullavanukkaan tekaisee nimittäin super nopeasti!


Pullavanukas



  • pullaa tai vaaleaa leipää (tähän kannattaa käyttää kuivahtaneet pullat ja leivät)
  • 5 dl maitoa
  • 2 kananmunaa
  • vaniljasokeria
  • hilloa, marjoja tai hedelmän paloja
  • voita tai margariinia vuoan voiteluun


1. Pilko pullat paloiksi joko repimällä tai veitsellä leikkaamalla.

2. Voitele vuoka.

3. Laita uunivuoan pohjalle kerros pullan paloja.

4.  Ripottele pullapalojen päälle marjoja/hedelmien paloja tai levitä hilloa.

5. Laita toinen kerros pullanpaloja.

6. Vatkaa kananmunat maitoon. Lisää vaniljasokeri ja kaada munamaito vuokaan.

7. Ripottele päälle vielä marjoja/hedelmiä tai hillotäpliä. 


Pullavanukas lakkahillolla 


8. Paista 200 asteessa n. 30 minuuttia.


Tarjoile kermavaahdon tai vaniljakastikkeen kera.


Vinkki: Käytä pullavanukkaaseen sesongin marjoja ja hedelmiä tai pakkasessa olevia marjoja. 

Raparperista tehdystä hillokkeesta saa myös herkullisen pullavanukkaan. Resepti raparperihillokkeeseen löydät kesän 2017 postauksessani.


Maistuisiko pullavanukas? Millaisia suunnitelmia sinulla on viikonlopuksi? 

Aurinkoista viikonloppua!


44 kommenttia:

  1. Viikonloppuja! Rikkaruoho- ja istutushommia yritetään;-))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä paistaa tänään aurinko ja on lämmintä. Ja sehän on just niin kuin pitää - onhan kesäkuun ensimmäinen päivä. Pihatyöt kutsuvat tekijäänsä täälläkin. Ihanaa alkanutta kesäkuuta sinulle <3

      Poista
  2. Lumi toukokuussa ei varmasti naurata, vaikka asuisi pohjoisempanakin. Kylmyyttä ja sateita on riittänyt tänne eteläänkin, mutta nyt ennustetaan lämpenevää. Toivottavasti aurinkoa ja lämpöä tulee niin teille kuin meillekin.
    Eiköhän puutarha kutsu viikonloppunakin. Ajattelin kyllä välillä ihan istua ja katsella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä siinä hymy hyytyi, kun lunta satoi sakeanaan. Vaan tänään paistaa aurinko ja on lämmintä! Ja sehän passaa - onhan nyt kesäkuun ensimmäinen päivä <3 Ihanaa alkanutta kesäkuuta!

      Poista
  3. Täällä meillä on ollut suht' hyvä ja aurinkoinen sää tänään.
    Herkullisen näköinen pullavanukas.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin on tänään täällä ihan superhieno kesäkuun ensimmäisen päivän sää. Aurinko paistaa ja on lämmintä. Pullavanukas on nopsa valmistaa ja niin herkullista, että nopsasti se myös vuoasta häviää :D Ihanaa alkanutta kesäkuuta sinulle <3

      Poista
  4. Boa tarde. Parabéns pela deliciosa receita.

    VastaaPoista
  5. Vai että ihan lunta siellä on tullut...meillä tuli taivaalta onneksi vaan vettä, mutta paljon!
    Ja pullavanukas se oli nimeltään, kun äiti teki tätä useasti, kun lapsia oltiin, ihan tunnen sen maunklin vielä suussani, nam, se oli kyllä hyvää!
    Kiitos ohjeesta, en enää muistanut kaikkea...tätä pitää kyllä pian tehdä, alkoi niin kovasti tätä mieli tehdä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana lapsuuden makumuisto <3 Mukavaa, että innostuit reseptistä. Ihanaa alkanutta kesäkuuta <3

      Poista
  6. Hankalaa kun on niin vaihtelevat ilmat, mutta eipähän ainakaan pitkästy. Olen aina tykännyt pullavanukkaista ja köyhistä ritareista, lapsena myös pullamössöstä 😀 Hauskaa viikonloppua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin se tosiaan on - ei pääse pitkästymään, kun säät vaihtelevat :) Tänään täällä paistaa aurinko ja on lämmintä - mikäpä sen somempaa näin kesäkuun ensimmäisenä päivänä <3 Ihanaa alkanutta kesäkuuta sinulle <3

      Poista
  7. Mukavia tarinoita täällä. Pullavanukas on perinteinen herkku, jonka olin jo unohtanut. Vaniljan tuoksu leijuu tänne asti. Pitääpäs kokeilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Herkkureseptit painuvat joskus unholaan. Tämä oli herkullista. Mukavaa, että innostuit! Ihanaa alkanutta kesäkuuta sinulle!

      Poista
  8. Hyvältä kuulostaa. Kiva kun laitoit reseptin mukaan. Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  9. Nams. Pakko kokeilla tätä. Kiitos ohjeesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavaa, että innostuit reseptistä! Ihanaa alkanutta kesäkuuta sinulle <3

      Poista
  10. Maistuisi pullavanukas. Luulen, että en ole ikinä Suomessa syönyt pullavanukasta. Briteissä ja Jenkeissä kylläkin, molemmissa bread puddingia saattaa löytyä buffee pöydän jälkkärinä ja ihan myöskin a la carte listalta. Lakkaversio on vielä maistamatta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harvemmin tätä missään taitaa olla tarjolla. Kerran olen syönyt ravintolan buffee pöydän jälkkärinä (urheiluopistolla Vuokatissa). Lakkaversiosta tuli suorastaan ihan mahdottoman hyvää. Ihanaa alkanutta kesäkuuta sinulle <3

      Poista
  11. Täällä otetaan vielä rennosti, pitää tuota jalkaa vähän varoa vielä. Suunnitelmina oli käydä isosti kaupassa ja sen tein.
    Ai miten herkkua tuo pullavanukas, sehän on vähän kuin köyhät ritarit, mutta vuoassa.
    Herkullista viikonloppua sinulle Tarja <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Malttia on valttia toipumisessa! Kyllä tässä pullavanukkaassa on vähän samaa tosiaan kuin köyhissä ritareissa. Ihanaa alkanutta kesäkuuta sinulle, Outi <3

      Poista
  12. Pullavanukasta pitäisi kokeilla, mutta tarvittais syöjiä enemmän kuin minä.
    Viikonloppusuunnitelmia on, mutta toteutuminen tökkii.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tee semmoinen pienempi herkkuannos <3 Toivottavasti viikonloppusi meni kuitenkin mukavasti, vaikkei ehkä mennytkään suunnitelmien mukaan. Ihanaa alkanutta kesäkuuta sinulle, Repu <3

      Poista
  13. Hienoa tuo, että linkittää aiemman blogin, jossa on jokin aiheeseen liittyvä resepti tai muu. Turhaa olisi samoja juttuja uudelleen julkaista.
    Kuvaus multamöykyistä käsissä oli osuva. Koettu on!
    Mutta Suomi on pitkä maa. Tuntuu kovin kaukaiselta, että voisi sataa lunta. Meillä jo alkaa voikukka-aika olla ohi. Eilen sain nuppuja kerättyä, viime hetkellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siinä minä aikani seisoin multamöykkyhanskat kädessä ja mietin, että onko tässä mitään järkeä. Totesin, että ei ole ja lähdin sisälle :D Täällä kukkii voikukka nyt parhaimmillaan. Kuvasin tänään aamulla töihin mennessä voikukkia tien varrella. Päivällä vasta huomasin, että housun lahkeissa on keltaisia voikukkien siitepölylänttejä :D Ihanaa alkanutta kesäkuuta sinulle, Marika <3

      Poista
  14. Oho lunta🙈. Toivotaan,että sielläkin kelit lämpenevät🌼 On ainakin luvattu aurinkoista tännekkin.
    Nam ja maiskis lapsuus aikanem herkku🤗 pullavanukas. Kiitos hurjasti ohjeesta. Olen aivan unohtanut tämän herkun. Teen tätä kyllä.
    Aurinkoa viikkoosi🌼🤗

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on tämmöistä täällä Kainuussa :D Tänään on aurinkoista ja on lämmintä. Kesä taitaa olla nyt täälläkin :) Hyvät reseptit tahtovat joskus painua unholaan. Herkullista oli ja hävisi uunivuoasta suitsaitsukkelaan herkkusuihin. Ihanaa alkanutta kesäkuuta!

      Poista
  15. Tuosta narsissista. Niin tuttu ja kaunis.
    Liekö runoilijan narsissi nimeltään?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä en yhtään tiedä, mikä narssissien nimi on. Jos se on tuo runoilijan narsissi, niin ihana kukan nimi <3 Kaunista alkanutta kesäkuuta sinulle <3

      Poista
  16. Vastaukset
    1. Mukavaa, että innostuit reseptistä. Tästä voi tehdä erilaisia versioita sen mukaan, mitä raaka-aineita kotoa löytyy. Hyviä valokuvaussäitä sinulle!

      Poista
  17. Kyllä vaan maistuisi nam. :) Ihanaa uutta viikkoa Tarja. <3

    VastaaPoista
  18. Kiitos muistutuksesta! Olin jo ehtinyt unohtaa pullavanukkaan, jota itekin testailin tuossa joku aika sitten.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvät reseptit tahtovat välillä painua unholaan. Pullavanukas on herkullinen jämäjälkkäri, kun tähän voi käyttää pullanjämät ja käyttää muita raaka-aineita sen mukaan, mitä kotoa löytyy. Ihanaa alkanutta kesälomaa!

      Poista
  19. No kyllä maistuisi! Siis pullavanukas. Minäkin olin jo kokonaan unohtanut tuon herkun. Kiitos ohjeesta.
    Koska kommentti erääseen aiempaan postaukseesi jäi laittamatta, kirjoitan sen nyt: Eli onnittelut myös äidille tyttären onnistuneesta lopputyökonsertista. Itsekin olen istunut muutamissa konserteissa jännittäen ja myötäeläen lapseni soittaessa ja samalla ollut äärimmäisen ylpeä ja onnellinen hänen puolestaan. Vaikka olemmekin äiteinä varmaan vähän jäävejä sanomaan yhtään mitään, tuntuu niin kivalta kun lapsi onnistuu. Ja etenkin siitä, että hän on itse tyytyväinen. Harjoittelu ja kaikki vaivannäkö unohtuu niin lapselta kuin vanhemmaltakin siinä vaiheessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvät reseptit painuvat joskus unholaan. Sitten ne tulvat näin makumuistoina eteen. Kiitos sinulle onnitteluista <3 Konsertti päätti 14 vuotta kestäneet kanteleensoiton opinnot. Konsertin aikana, jännityksestäni huolimatta, vilisi ajatuksissani muistoja menneiltä vuosilta. Ihanaa alkanutta kesäkuuta sinulle, Leena <3

      Poista
  20. Ei vitsit, kun näyttää hyvältä! :) En ole koskaan maistanut pullavanukasta, pitää kyllä joskus tehdä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pullavanukas on herkullista. Tähän voi käyttää kuivahtaneet jämäpullat. Ihanaa alkanutta kesäkuuta!

      Poista
  21. No nyt on helpon kesäherkun ohje. Tämä kuulostaa ja näyttää juuri niin hyvältä, että pitää tarttua tilaisuuteen 😃👍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tätä tehdessä ei tarvitse aikaa keittiössä kesäpäivinä viettää. Herkullista oli ja herkkusuihin sukkelaan hävisi :)

      Poista

Ilahdun kommenteista!