tiistai 10. elokuuta 2021

Mustaherukkapiirakka, Blackcurrant pie

Mustaherukat ovat niin ihania! Mehustan, teen hilloa, pakastan ja syön sellaisenaan. Tänään tein mustaherukkapiirakkaa, joka on muunnos Key West Pie -reseptistä.  Tällainen reseptistä tuli:



Mustaherukkapiirakka, Blackcurrant pie 


Pohja

200g Digestive-keksejä
75g voita sulatettuna



Täyte

4 keltuaista
1prk kondensoitua, makeutettua maitoa
2 dl mustaherukoita sauvasekoittimella soseutettuna

Koristeiksi sopivat esimerkiksi mustaherukat, kuohu- tai vispikermapursotukset ja syötävät kukat.


1. Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle. Hienonna keksit (laitoin keksit kolmessa erässä pakastepussiin ja hienonsin erä kerrallaan kaulimella).

2. Lisää voisula. Sekoita tasaiseksi. Painele keksiseos lusikalla vuoan pohjalle ja hieman myös reunoille. Paista pohjaa 175 asteessa noin 8 minuuttia.

3. Vatkaa keltuaisten rakenne rikki kulhossa. Kaada kulhoon kondensoitu maito ja mustaherkkasose. Vatkaa tasaiseksi seokseksi. Kaada täyte pohjan päälle.

. Paista 175 asteessa uunin alatasolla n. 15 minuuttia. Ota piirakka uunista. Piirakan keskusta heiluu hieman vielä tässä vaiheessa. Anna piirakan jäähtyä ja siirrä piirakka jääkaappiin. Piirakka on parhaimmillaan kylmänä. 

5. Koristele piirakka esimerkiksi kermavaahtopursotuksilla, mustaherkoilla ja syötävillä kukilla. 


Mitkä ovat sinun lempimarjoja? 

Mustaherukan makuista viikonloppua! 

25 kommenttia:

  1. Hih, hyvä kysymys sillä en voi sietää mustaherukoita missään muodossa. Jos joku syö mustaherukka-Mynthoneita tai juo mustaherukkateetä lähellä, niin yökkään. Anteeksi!
    Jos tykkää, niin ihan varmasti tuosta kakusta myös!
    Lempimarjat? Mansikat, vadelmat ja hillat. Mustikat, punaiset viinimarjat. puolukat. Vissiin kaikki muut käy, paitsi ne mustaherukat. 😝
    Kivaa keskiviikkoa!
    (Paprikoiden pilkkomis/pakastuspäivä)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ps. Todella kaunis koristelu tuossa kakussa!

      Poista
    2. Mansikat, vadelmat, hillat, mustikat, punaiset viinimarjat - niin paljon ihania marjoja <3 Mustaherukoista tulee monelle mieleen flunssat ja mustaherukkamehu. Hyvää viikonloppua! Kiitos - koristelin kakun mustaherukoilla ja syötävillä kukilla.

      Poista
  2. En ole ikinä maistanut mustaherukkakakkua - alkoi kiinnostamaan, että miltä se maistuisi :) Minä tykkään aikalailla kaikista marjoista, happamimpia voin syödä vain vähän. Suosikkini on ehdottomasti mansikka.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mustaherukkapiirakka saa makeutensa kondensoidusta maidosta. Ihanan makuista <3 Käytän mustaherukkahilloa myös täytekakun täytteeksi.

      Poista
  3. Mustaherukat on kyllä hyviä, puuron päällä niitä syön ja olen pakastanut talven varalle.

    VastaaPoista
  4. Ihastuttava kakku!
    Rakastan mustaherukoita marjoina. Esanssina en niin välitä. Oma sato jäi pienemmäksi kuin punaherukoista, ja se vähän harmitti. Onneksi kaupasta sai lisää.
    Omat suosikkini ovat mustaherukka ja mustikka.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Kotimaiset marjat ovat ihania. Onneksi mustaherukoita saa mukavasti ostettua, jos oman puutarhan pensaat eivät tarpeeksi tuota satoa.

      Poista
  5. Herkullisen näköinen kakku. Minun suosikki marja on punaherukka.

    VastaaPoista
  6. Sain juuri äidiltäni pari pussia mustaherukoita. Itse tykkään enemmän punaherukoista, mutta mustaherukoista tulee kyllä parempaa mehua kuin punaisista.
    Herkullista loppuviikkoa sinulle Tarja <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mutaherukoista saa myös ihanaa hilloa <3 Käytän sitä maustamattomaan jugurttiin ja täytekakun täytteeseen. Mukavaa viikonloppua, Outi <3

      Poista
  7. Ihana kakku 💙 Ja varmasti herkullinen. Mustaherukoista tykkään sellaisenaan, mehuna tai hillona. Kakkua en ole kokeillut, mutta reseptin ja ulkonäön perusteella vaikuttaa kokeilemisen arvoiselta.
    Lempimarjani on ehkä vadelma. Tai mansikka :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Piirakka oli tosi hyvää. Söin palan, jos toisenkin :) Mustaherukkahillo sopii hienosti maustamattoman jugurtin kanssa ja täytekakun täytteeksi.

      Poista
  8. Nami! tuosta voin tehdä itselleni käyvän version. kiitos,-))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Mukavaa, että saat sovellettua reseptiä sinulle sopivaksi. Mukavaa viikonloppua, Anne <3

      Poista
  9. Jaahas, karhunvatukka taitaa olla tällä hetkellä lemppari.

    VastaaPoista
  10. Jestas miten upea/tyylikäs koristelu piirakassasi...
    Minä rakastan kaikkia tuoreita marjoja ja niitä on tänä kesänä popsittu ennätysmäärät... mustikoitakin haetaan päivittäin ja muita "kauppapäivinä" - jos pakko on sanoa yksi maukkain, niin ehkä se on vadelma... omat ahmi tänä vuonna räkätit, voi pirskatti... lie ollut niidenkin suosikki!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Koristelin kakun mustaherukoilla ja syötävillä kukilla. Kotimaiset, tuoreet marjat ovat ihan mahdottoman hyviä! Meilläkin räkätit olivat marja-apajillamme. Otimme käyttöön ikivanhan CD-levy pelätin kikan ja se tepsi!

      Poista
  11. Onpa kaunis piirakka. Ihanasti värit sopivat yhteen.

    VastaaPoista
  12. Kiitos <3 Oli kyllä todella herkullista. Söin palan, jos toisenkin :D

    VastaaPoista
  13. Mä tein mustaherukkapiiraan tavalliseen melkein kakkutaikinapohjaan, sellainen sekoittaen nopsaan valmiiksi taikina. Ja vähän muruseosta marjojen päälle. Marjat siis sellaisenaan taikinan päälle ilman mitään muita täyteaineita. Ai että on hyvää ja marjatkin maistuvat ihan itselleen. Nam.

    VastaaPoista

Ilahdun kommenteista!