perjantai 28. huhtikuuta 2017

Kotoilua keittiössä: Hyvää mustikkapiirakka -päivää!


Tänään on syöty suut sinisenä mustikkapiirakkaa. Syödään yhdessä -hanke ja kumppanit kutsuvat kaikki piirakkapöytään. Syödään yhdessä on osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa ja lisää voit lukea juhlavuoden sivuilta nimellä mustikkapiirakkapäivä.

Siispä Suomi 100 -juhlavuoden merkeissä leipasin tänään mustikkapiirakan. Ohjeen olen saanut tyttären kummilta Ritvalta. Ohje on alun perin raparperipiirakan ohje, mutta tätä voi tehdä esimerkiksi mustikoista tai puolukoista. Ja mitäpä puolukoista ei minun mielestäni voi tehdä, että terveisiä taas kerran sinne työpaikan kahvihuoneeseen ;)


Marjapiirakka

Pohja

150 g voita
1 dl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

1. Vaahdota voi ja sokeri.
2. Lisää muna hyvin sekoittaen.
3. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää taikinaan.
4. Levitä pyöreän vuoan pohjalle, nosta hiukan reunoja esim. kahvilusikalla reunan myötäisesti vetäen. Reuna leviää uunissa.

Täyte


0,5 dl raparperinpaloja/puolukoita/mustikoita
1 tlk kermaviiliä
1 muna
2-3 tl vaniljasokeria
1 dl sokeria

5. Sekoita kermaviili, sokerit, muna ja raparperinpalat/puolukat/mustikat.
6. Levitä tasaisesti vuokaan taikinan päälle.
7. Paista 200 asteessa 20-30 minuuttia.

Vinkki 1: Pakastemustikoita käytettäessä tulee täytteestä löysää -> sekoita jäisten pakastemustikoiden sekaan n. 1-2 rkl perunajauhoa.
Vinkki 2: Kermaviilin tilalla voit käyttää myös rahkaa.

Hyvää mustikkapiirakkapäivää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommenteista!