sunnuntai 2. huhtikuuta 2017

Pääsiäisvirkkausvinkki: kukkopannulaput


Viime pääsiäisenä virkkasin kukkopannulappuja ja innostuin tekemään näitä tänäkin pääsiäisenä! Ohje on Suuri Käsityö -lehden numerossa 3/2016 otsikolla "Kukko kiekuroista". Malli on Outi Hakkaraisen. Lankana ohjeen mukaan Novitan Seitsemän veljestä -lanka. Tästä pääset tutustumaan Novitan kevät-kesä lankakarttaan.

Näiden kukkopannulappujen virkkaaminen sujuu sukkelaan. Ohje on niin helppo, että Netflixistä elokuvia katsoessa pystyy virkkaamaan :)


Kukkopannulapun virkkaaminen aloitetaan tekemällä "ylisuuri" ympyrä. Kerrokset tehdään virkkaamalla pylväitä. Kerrokset suljetaan käyttämällä piilosilmukkaa.


Ympyrän jälkeen vaihdetaan lanka ja aloitetaan pylväitä ja ketjusilmukoita käyttäen virkkaamaan sulkien värikerrokset.Värikerroksissa voit käyttää haluamiasi värejä. Yhteen kerrokseen ei mene hirmuista määrää lankaa, joten voit käyttää kukkopannulapussa jämälankoja!Jalat virkataan ketjusilmukoilla ja kiinteillä silmukoilla - piirsin nuolikuvion havainnollistamaan, miten jalka virkataan. Kiinnitetään jalat ja päätellään langat pannulapun sisäpuolelle.


Pannulappu laitetaan kaksin kerroin ja reunustetaan kukon sulat kiinteillä silmukoilla. Virkataan ripustamista varten ketjusilmukkalenkki kukon selkään.
Lopuksi virkkataan heltta, nokka ja harja. Virkataan pyrstösulat (ketjusilmukoilla ja kiinteillä silmukoilla) ja kiinnitetään paikoilleen.
Lopuksi kukolle ommellaan napit silmiksi.

Kukko kiekuu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommenteista!