maanantai 24. huhtikuuta 2017

Kotoilua keittiössä; leivoin kanteleensoittajien kevätkonsertin kahvioon sitruunamuffinsseja


Keväänmerkki on Kainuun Musiikkiopiston kanteleensoittajien kevätkonsertti. Sää sunnuntaina aamulla oli varsin mykistyttävä - lumisade oli peittänyt maan valkoiseen peitteeseen ja vuodenaika näytti vahvasti aivan muulta kuin keväältä! Päivän mittaan lumisade väistyi ja iltapäivällä konsertin aikana lumen alta oli paljastunut kevään ensimmäiset kukat pihallamme.


Konsertissa kuulimme 17 kappaletta, joita esitti yhdeksän kanteleensoittoryhmää. Opettaja Eeva-Maria Nivalainen on opettanut ja tsempannut koko kevätlukukauden oppilaitaan niin kevätkonserttiin kuin osaa oppilaista lisäksi myös myöhemmin kevään aikana Kaustisella pidettävään kantelekilpailuun. Kainuun Musiikkiopistosta voit lukea lisää tästä.

Kahviossa oli tarjolla mokkapaloja, sitruunamuffinsseja, kahvia, teetä ja mehua. Olemme jo useamman kerran pitäneet konsertin väliajalla kahvitarjoilua ja nyt voin todeta luoneemme Kaukametsän Koutasaliin mahtuvan katsojamäärän nopeasti vetävän kahvion! Kahviosta saatu tuotto käytetään Kainuun Musiikkiopiston kanteleensoittajien kilpailumatkan tukemiseen. Konsertin yhteydessä pidetyn perinteisen ja vankan suosion saaneen herkkukoriarpajaisten tuotto käytetään Kajaanin Seudun Kanteleyhdistyksen kanteleleirin järjestämiseen.

Sitruunamuffinssit


Raaka-aineet

100 g margariinia 
1½ dl sokeria

3 munaa

3 dl vehnäjauhoja 
2 tl leivinjauhetta 
1 tl vaniliinisokeria

½ -1 sitruunanmehu (maun mukaan) 

Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Ota margariini huoneen lämpöön pehmenemään ennen leipomista -> vatkautuu vaahdoksi vaivattomasti :)

Lisää kananmunat margariinisokerivaahtoon - sekoita jokaisen kananmunan lisäämisen jälkeen.

Sekoita keskenään kuivat aineet (vehnäjauho, leivinjauhe, vanilliinisokeri) ja sekoita puolet seoksesta taikinaan.

Lisää puristettu sitruunanmehu. Tästä sitruunanmehun määrässä on monta "koulukuntaa". Jotkut laittavat 2 rkl, toiset 1,5 sitruunanmehut ja kaikkea siltä väliltä - jokainen oman maun mukaan. Sitruunamuffinsseihin voi lisäksi laittaa sitruunankuoriraastetta (sitruuna pestään hyvin ennen kuorimista ja vain keltainen osa käytetään).

Sekoita taikinaan loput jauhoseoksesta.

Annostele taikina muffinssivuokiin jättäen noin 1/3 kohoamisvaraa. Itse laitan vuoat muffinssipellille, niin muffinssit eivät lörpsähdä paistaessa. Tämän taikinamäärä riittää 12 muffinssiin.Sitruuna on nyt kausituote - mitäpä, jos leipoisit sitruunamuffinsseja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommenteista!