keskiviikko 26. huhtikuuta 2017

Kässämarttailua kotona kulttuuripitoisen päivän jälkeen :)


Päivällä työn myötä pääsin kulttuurielämyksen pariin. Kävimme katsomassa Kajaanin seurakunnan ja Kajaanin Kaupunginteatterin yhteistyössä toteuttaman Unelmia -musiikkinäytelmän. Taivalsin Kajaanin Kaupunginteatterin Sissilinnaan läpi räntäsateen ja loskan. Aamullahan ikkunasta avautui nimittäin talvinen maisema - lunta oli jopa enemmän kuin sunnuntaina!


"Unelmia on lempeä musiikkinäytelmä nuorten erilaisista elämän unelmista, tästä hetkestä, toivosta, ystävyydestä ja rakkaudesta." - lause tiivistää näytelmän sisällön, mutta katsomalla näytelmän näet eri näkökulmia ja sävyjä näistä teemoista. Näytelmä on kovatasoinen nuorten näyttelijöiden esitys! Näytelmästä voit lukea lisää Kajaanin teatterin Kajaanin Kaupunginteatterin sekä Kajaanin Seurakunnan sivuilta.

Esityksiä on vielä seuraavasti: to 27.4. klo 12 ja klo 19, la 20.5. klo 14 ja klo 18, su 21.5. klo 14 ja klo 18 sekä ma 22.5. klo 12 ja klo 18. Suosittelen käymään katsomassa!


Illalla kulttuurillinen elämänmeno jatkui Kajaanin Runoviikon talkoolaisten illassa. Tapasimme tässä ensimmäisessä talkoolaisillassa jo aiempina vuosina tutuiksi tulleita runoviikkoystäviämme. Illan aloitti Kajaanin Runoviikon taiteellinen johtaja Taisto Reimaluoto runoesityksellä. Tapaamisessa sovimme yhdessä mm. talkootehtävistämme ovimiehinä tai tilaisuuksien emäntinä/isäntinä. Runoviikosta voit lukea lisää tapahtuman uusilta sivuilta osoitteessa www.runoviikko.fi.


Kulttuuripitoisen päivän jälkeen kässämarttailin kotona ja virkkasin säilytyspurkin suojuksen.

Lankakorissa oli virkkuulangan jämä, jonka nimeä en muista ja jonka vyötettä en ole huomannut kerän sisälle laittaa. Sovelsin Novita Knits -ohjetta koristani löytyneen langan mukaan. Ohjeen löydät osoitteesta https://www.novitaknits.com/fi/fi nimellä Virkattu säilytyspurkin suojus ja kansi Novita Kartano.

Ohje on siis tehty Kartano langalle, mutta toimii mielestäni myös ohuemmallekin langalle. Työ aloitetaan virkkaamalla ensin pohja pylväillä. Koska sovelsin ohjetta, sovitin virkkaamaani pohjaa purkin pohjaan. Kun olin virkannut pohjaosaa hieman yli purkin reunojen, aloitin pitsin virkkaamisen. Ohjeessa on myös purkille kannen suojuksen ohje, jonka virkkaamisen jo aloitin. En ole kuitenkaan aivan varma haluako käyttää suojusta purkissa vai jätänkö purkin metallikannen originaliin muotoonsa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommenteista!