torstai 6. huhtikuuta 2017

Kotoilua keittiössä: teeleipä


Tänään Martta kotoili keittiössä: leivoin päivälliselle teeleipää. Ohjeen otin vanhasta kotitalouden kirjastani, jota olen käyttänyt vaihtelevan aktiivisesti sitten yläkouluvuosien. Tämä teeleivän ohje on ehdottomasti yksi kirjan suosikeistani.


Liimatainen, A. & Teerikangas, T. Keitämme ja leivomme. 1982. WSOY: Porvoo

Tämä kirja on osalle teistä varmaan tuttu. Kannattaa katsella uusia ohjeita myös lasten tai lastenlasten kotitalouden kirjoista!


Tässä teille ohje vinkkieni kera:

Teeleivät

4 dl vehnä- tai hiivaleipäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl sokeria
1/2 tl suolaa
50 g margariinia
1,5 dl kylmää maitoa

Huom. Voit halutessasi laittaa taikinaan 1 dl juusto- tai porkkanaraastetta!

1. Pane uuni kuumenemaan 225 asteeseen.

2. Sekoita kuivat aineet kulhossa ja nypi margariini joukkoon.

Tarjan vinkit: Itse käytin 2 dl vehnäjauhoja ja 2 dl hiivaleipäjauhoja. Laita halutessasi tässä vaiheessa 1 dl juusto- tai porkkanaraastetta taikinan sekaan.

3. Lisää maito. Sekoita puukauhalla taikinaa mahdollisimman varovaisesti, ettei se sitkisty.


4. Taputtele taikina pellille leivinpaperille jauhotetuin käsin kahdeksi senttimetrin paksuiseksi pyöreäksi leiväksi.

5. Jaa leivät taikinapyörällä tai veitsellä 4 osaan ristisuuntaan. Pistele leivät.

Tarjan vinkit: Pizzaleikkuri on myös oivallinen tähän hommaan. Leivät pistellään haarukalla töksyttelemällä.

6. Paista teeleivät uunin keskitasossa 15 minuuttia. Taita leivät ja revi ne haarukalla kahtia.


Teeleivät ovat parhaimmillaan heti paistamisen jälkeen lämpiminä, mutta tekevät kauppansa myös jäähtyneenäkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommenteista!