torstai 30. maaliskuuta 2017

Kotoilua keittiössä: rahkamurupiirakka


Pääsiäinen ja rahka kuuluvat yhteen. Tai minusta rahka tosin kuuluu vaikka jokaiseen päivään, arkeen ja juhlaan :)

Kotivinkki -lehdessä, 8.3.2017 ilmestyneessä numerossa 5, oli klassikkoreseptin ohje. Olihan sitä sitten heti kokeiltava! Ja tulipa todellakin maukas rahkamurupiirakka koko perheen makuun. Seuraavalla kerralla laitan hieman sitruunamehua terästämään makua, kun tuosta sitruunankuoriraasteesta tulee hieman vieno sitruunan maku tällaisen sitruunan ystävän makuun ;) Ohjeen mukaan tekemiseen menee 10 minuuttia ja paistamiseen 25 minuuttia.


RAHKAMURUPIIRAKKA

250 g voita
3 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 tl ruokasoodaa
8 dl vehnäjauhoja
2 dl piimää tai jugurttia
1 kananmuna

Täyte
1 sitruunan raastettu kuori
500 g maitorahkaa
2 munaa
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

1. Sulata voi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Yhdistä ne voisulaan ja sekoita murumaiseksi. Ota seoksesta kolmasosa toiseen kulhoon kuorruttamista varten.


2. Lisää suurempaan taikinamäärään piimä tai jugurtti ja kananmuna. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle.


3. Pese sitruuna huolellisesti ja raasta kuori kulhoon. Lisää täytteen muut ainekset ja sekoita tasaiseksi.

4. Kumoa rahkatäyte taikinapohjalle. Levitä sivuun otettu taikinamuru päälle. Paista rahkapiirakkaa 200-asteisen uunin alatasolla 25 minuuttia. Leikkaa rahkapiirakka vasta jäähtyneenä.



Sitruunaista rahkamurupiirakkaa ei tarvitse vatkata eikä vaivata - helposti herkullinen tarjottava!

2 kommenttia:

  1. Minäkin olen tehnyt tätä monta kertaa, tosi Herkkua!Piimään tai jogurtin tilalla voi käyttää myös kermaviiliä.

    VastaaPoista
  2. Kyllä tätä varmasti tulee tehtyä useamman kerran, kun on niin herkkua :) Hyvä vinkki tuo kermaviili. Kiitos Pirjo!

    VastaaPoista

Ilahdun kommenteista!