lauantai 4. maaliskuuta 2017

Marttailua Lankalauantai -käsityötapahtumassa


Aloitin hiihtoloman osallistumalla Lankalauantai -käsityötapahtumaan Keskusseurakuntakodilla. Tapahtuman nimi on lainattu pääsiäisviikolta, vaikka tapahtumaa vietettiinkin nyt maaliskuun ensimmäisenä lauantaina. Mukana olivat Karoliinan Kammarin vapaaehtoiset naiset ja miehet, vapaaehtoisia nuoria, Martat ja seurakunnan monikulttuurisen käsityöryhmän Kässäriläisiä.

Tapahtuman ideana oli järjestää iso ompeluseura, missä neulottiin, virkattiin ja tavattiin toisia käsitöiden tekemiseen hurahtaneita kahvikupposen ääressä.

Tapahtumasta voit lukea lisää Kainuun Sanomista.
Kuvista löydät myös minut; Anissa Hassan tekee käteeni hennatatuointia :)


Martat leipoivat tapahtumassa tarjotut sämpylät.Tapahtumassa oli tarjolla kansainvälisiä maistiaisia. Naza (kotoisin Bosniasta) ja Lirije (kotoisin Kosovosta) valmistivat peruna- ja pinaattipitaa. Valmistamista katsoessamme ihmettelimme, kuinka taikina voidaan saada venyteltyä koko pöydän kokoiseksi! Lisäksi kansainvälisenä makuna saimme maistaa irakilaista kaneli-inkivääriteetä.


Käsityöpöydälläni esittelin neule- ja virkkaustöitä sekä neulahuovutusta.


Kanat on neulottu Arnen ja Carloksen Pääsäiskoristeet -kirjassa olevalla ohjeella.


Pupujen ohje löytyy myös Pääsiäiskoristeet -kirjasta. Ohje on niin helppo, että tekeminen onnistuu vaikka telkkarin äärellä neuloen - kunhan pitää huolen siitä, että tietää mitä kerrosta on neulomassa :) Itse yleensä kirjoitan paperille ylös kerroksen numeron. Jos kerrokset ovat samanlaisia (ei levennyksiä, eikä kavennuksia) käytän apuna helmitaulua.


Tässä esittelypöytäni huovutusosa. Minä pidän erityisesti neulahuovuttamisesta, koska sen voi aloittaa ja lopettaa, kun siltä tuntuu. Märkähuovutuksessa jo pelkkään huovuttamisen aloittamiseen ja loppusiivoukseen menee niin paljon aikaa, että työ kannattaa mielestäni tehdä samalla kertaa loppuun.Tapahtumapäivän marttavinkki 1. Marttojen Kässäkahvilan vetäjä Maire esitteli pöytäliinasta valmistettua sukkapuikoille tarkoitettua säilytyspussia.


Ja tässä marttavinkki 2 & 3 Marttojen Kässäkahvilan Mairen tekemät virkkuukoukku- ja saksipussit.

Tämä tapahtuma oli ensimmäinen iso ompeluseurakokoontuminen ja kuulin usean henkilön toivovan tapahtumalle jatkoa!

1 kommentti:

  1. Pääsiäiskoristekirjaa saa Adlibrikseltä hintaan 9,90 e. Nyt kaksi pupua valmiina ja kolmas tulossa...

    VastaaPoista

Ilahdun kommenteista!