maanantai 27. maaliskuuta 2017

Pääsiäisneulontavinkki: munapipot


Viime pääsiäisenä kehittelin neulontaohjeen munien pipolle. Neulomani pipot menivät pääsiäistervehdyksinä sukulaisille. Neuloin munapipoja viikonloppuna - pipojen tekeminen lähti vähän lapasesta - näitähän sitten syntyi. Pipot ovat nopeita neuloa ja näihin saa käytettyä mukavasti jämälankoja. Ohjeen olen tehnyt Novitan Seitsemän veljestä -langalle, mutta muutkin langat käyvät - sovella ohjetta langan vahvuuden mukaan.


Luo 28 silmukkaa.
Jaa silmukat neljälle puikolle. Vinkki: jaa silmukat pareittain, niin puikko ei pääty esim. oikeaan silmukkaan ja seuraava puikko ala oikealla silmukalla.

Neulo 2 oikein 2 nurin neuletta 15 kerrosta.

Neulo 16. kerroksella kaksi silmukkaa yhteen neuloen koko kerros loppuun (jää 14 silmukkaa). Tee kavennukset oikein neuloen.

Neulo 17. kerroksella kaksi silmukkaa yhteen neuloen koko kerros loppuun (jää 7 silmukkaa). Tee kavennukset oikein neuloen.

Neulo viimeisellä (18. kerros) silmukoita tasaisesti yhteen niin, että jäljelle jää 4 silmukkaa.

Katkaise lanka ja vedä se viimeisten silmukoiden läpi. Kiristä lanka ja pujota se neulalla nurjalle puolelle. Päättele lanka.
Päättele myös aloituslanka.


Tee pipolle tupsu. Piirrä esim. limsapullon korkkia apuna käyttäen palville ympyrä. Tarvitset kaksi ympyrää tupsun tekemiseen.


Leikkaa molemman pahviympyrän keskelle aukko.


Laita pahviympyrät päällekkäin. Ota lankasäie (~ pitkä pätkä lankaa), pujota lankasäie silmäneulaan ja laita lanka kaksin kerroin. Kierrä lankaa pahviympyröiden reunat peittäen.


Leikkaa langat poikki pahvien välistä. Levitä pahveja vain sen verran, että sakset mahtuvat pahvien väliin.


Laita lanka pahvien välissä tupsun ympäri. Solmi tiukasti. Huom. tällä langalla kiinnität tupsun pipoon -> älä katkaise näitä lankoja.
Poista pahvit, pörrötä tupsu ja leikkaa tarvittaessa liian pitkälle törröttävät langat.
Kiinnitä tupsu pipoon.


Voit halutessasi neuloa pipoista myös raidallisia ja somistaa esimerkiksi napeilla. Itse tykkään näistä just tällaisina yksivärisinä.


Nyt jämälangoille kyytiä - neulo niistä pääsiäiseksi munapipoja!

Käyttäessäsi ohjettani muistathan mainita somessa pipoja esitellessäsi, että ohje on Ruusu-unelmia ja villasukkia-blogista ja käytä tunnisteita #ruusuunelmiajavillasukkia ja @ruusu_unelmia.

2 kommenttia:

Ilahdun kommenteista!