tiistai 21. maaliskuuta 2017

Viherkotoilua ja huonekasviuutisia - ilmakasvien lumoissa!


Viikonloppuna kävimme Kuopion Plantagenissa. Ihastuimme oitis ilmakasveihin (Airplant)!


Ilmakasvit ovat varsin erikoisia tapauksia; juurettomat epifyytit kasvavat luonnossa puihin tai muualle kiinnittyneinä ja ottavat kaiken tarvitsemansa ilmasta. Kotona ilmakasveja ei kasvateta kukkaruukussa, vaan esimerkiksi asetelmissa maljakoissa, palloamppeleissa, tarjottimella, taulunkehyksissä, roikkuvissa telineissä - multaa ei käytetä siis lainkaan!

Ilmakasvien hoito

Ilmakasveille sopii normaali huoneenlämpö. Kasvit viihtyvät runsaassa valossa, parhaiten ne viihtyvät epäsuorassa valossa.


Ilmakasveja sumutetaan 1-2 kertaa viikossa ja uppokastellaan kerran kuukaudessa. Kasvit upotetaan haaleaan veteen ja annetaan lillua vedessä 15 -20 minuuttia. Kun sumutuspäivät ovat tietyt viikonpäivät ja uppokastelupäivä tietty päivä kuukaudesta, ei kastelukaan unohdu.

Uppokasteluveteen lisätään välillä kukkalannoitetta ja merileväuutetta. Liuoksen tulee olla mietoa. Ravinteet voidaan antaa myös sumuttamalla käyttämällä spray-lannoitepulloa.


Kastelun jälkeen ravistele kasveja ylösalaisin, että vesi valuu lehtien välistä. Uppokastelun jälkeen nosta kasvit kuivumaan talouspaperin tai pyyhkeen päälle. Laita kasvit terraarioon, kun lehdet ovat kuivat.

ps. Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Klikkaamalla tästä pääset blogini facebook-sivulle - liittymällä blogini seuraajiin saat uusimmat päivitykset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommenteista!