tiistai 16. toukokuuta 2017

Teatterikaverit tapaamassa Miehen kosketus- ja Mehiläiskoodi -esitysten työryhmiä ja harjoituksia


Kajaanin Kaupunginteatteri ja Kajaanin Kaupunginteatterin Tuki ry aloittavat syksyllä 2017 yhteistyössä yleisölle suunnatun uuden toimintamuodon - Teatteritreffi-esitykset.

Teatterikaveritoiminnan tarkoituksena on madaltaa kynnystä tulla teatteriin. Ensi kaudella järjestetään Kajaanin Kaupunginteatterissa Mehiläiskoodi ja Miehen kosketus -esityksistä molemmista kolme teatteritreffi-esitystä.

Ryhmätreffeille voi osallistua kuka tahansa lipun varauksen yhteydessä ilmoittautunut katsoja. Ryhmään mahtuu 10 henkilöä. Teatterikaveri kertoo ryhmälle taustatietoja näytelmästä ja treffien yhteydessä on myös tekijätapaaminen eli joku työryhmän jäsen käy tervehtimässä ja kertomassa esityksestä teatteritreffiläisille.
Teatteritreffeille osallistujat voivat kokoontua myös väliajalla yhteen vaihtamaan kokemuksiaan.

Sekä Miehen kosketus- että Mehiläiskoodi-esitysten harjoituksissa me teatterikaverit saimme esittää kysymyksiä ja keskustella työryhmän kanssa mm. näyttelemisestä, näyttelijänä olemisesta ja tietenkin produktioista itsestään. Näiden tapaamisten kautta saatua tietoa me kerromme teatteritreffeillä tulevalla esityskaudella.


MIEHEN KOSKETUS

Miehen kosketus on Vaara-kollektiivin ja Kajaanin Kaupunginteatterin tuottama kantaesitys, jonka ensi-ilta on 2.9.2017 Kajaanin Kaupunginteatterin Sissilinnassa. Miehen kosketus on myös yksi alueteatterin kiertueohjelmiston esityksistä.

Esitystä varten on haastateltu 50 suomalaista miestä eri puolilta Suomea - heidän kokemuksistaan ja suhteesta kosketukseen. Lisäksi on haastateltu tutkijoita ja asiantuntijoita. Nämä haastattelut luovat näkemyksen siitä, miten mies koskettaa.

Taustatyöstä, käsikirjoituksesta ja ohjauksesta vastaa Eino Saari. Näyttelijät ovat Panu Huotari, Janne Kinnunen, Mikko Orpana, Kimmo Pietilä ja Heikki Törmi.

Esitykseen yhteyteen tulee valokuvanäyttely, joka on osa Suomi 100 -juhlavuotta ja Taidetestaajat-hanketta.

Miehen kosketus -esityksestä voit lukea tarkemmin Kajaanin Kaupunginteatterin sivuilta.


MEHILÄISKOODI

Mehiläiskoodi on koko perheen musikaali. Se on myös kantaesitys eli käsikirjoitus on tehty juuri tätä Kajaanin Kaupunginteatterin näytelmää varten. Näytelmän käsikirjoitus on Sami Parkkisen käsialaa. Myös musiikki on uutta, juuri tätä näytelmää varten sävellettyä. Musiikista vastaa Riku Niemi. Näytelmän ohjaa Minna Vainikainen. Näytelmä toteutetaan yhteistyössä Riku Niemi Orchestran, Kajaani Dancen, KAO:n ja MLL:n Kajaanin paikallisyhdistyksen kanssa.

Mehiläiskoodin ensi-ilta on 30.9.2017. Mehiläiskoodi -esityksestä voit lukea lisää Kajaanin Kaupunginteatterin sivuilta.

Kulttuurimartta on ensi syksynä Kajaani Kaupunginteatterin teatterikaveri! Tavataan teatterissa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommenteista!