maanantai 8. toukokuuta 2017

Martta matkaili Kaustiselle kantelekilpailijoiden huoltojoukoissa


Viikonloppu meni sutjakkaasti IV Kansainvälisen kantelekilpailun merkeissä Kaustisella. Minä en ole muistaakseni ennen Kaustisella käynyt tai jos olen käynyt, niin en ole ainakaan pysähtynyt. Nyt asia on korjattu!

Kilpailuun osallistui Kainuun Musiikkiopistosta 5 ryhmää. Me aikuiset huolehdimme ruokailuista ja tarvittaessa apuna kanteleiden sekä pöytien ja tuolin siirtämisestä harjoitustilan ja kilpailusalin välillä.

Kilpailun järjesti Kanteleliitto. Kilpailuun osallistui lähes 60 yhtyettä sarjoittain yhtyeen koon, soittajien iän (KanteleKimara, nuorten - ja avoin sarja)ja koulutuksen (ammattilaisten sarja) sekä soitettavan ohjelmiston (kansanmusiikki, taidemusiikki ja muu musiikki) mukaan. Kilpailun suojelija oli Tasavallan Presidentin puoliso, rouva Jenni Haukio. Kanteliitosta voit lukea enemmän osoitteesta kantele.net.


Matka taittui Pohjolan Liikenteen bussilla. Osa kilpailijoista majoittui huoltajiensa kanssa terveyshotelli Kansanlääkityskeskuksessa. Muut kilpailijat huoltojoukkoineen (15 hlöä) majoittui yksityiseltä henkilöltä vuokratussa talossa. Mukana huoltojoukoissa oli Salla, joka on 13 vuotena peräkkäin käynyt Kaustinen Folk festivaaleilla ja hän oli saanut vinkin tästä majoitusvaihtoehdosta. Tämä koko talon vuokraaminen oli erinomainen ratkaisu - lähellä kilpailupaikkaa ja kaikki toiminnot sujuivat mutkattomasti kilpamatkakodissamme (nukkuminen, ruokailu, peseytyminen).


Kilpailut pidettiin Kansantaiteenkeskuksessa, joka sijaitsi aivan majapaikkamme lähellä. Kansantaiteen keskuksesta voit lukea lisää osoitteesta kansantaiteenkeskus.fi.


Viikonloppu alkoi perjantai iltana kanteleiltamilla Kansanlääkityskeskuksessa. Iltamissa juhlistettiin Perhonjokilaakson kanteleperinnettä eli ohjelmassa oli perinteistä pelimannimusiikkia kanteleilla. Iltamissa esiintyi Kaustisen kanteleet, Aila Rauhalan kanteletytöt ja Erkki & tytöt (kuvassa).

Huoltajat vastasivat ruokailujen järjestämisestä. Ruokailut hoidettiin omakotilassa asuville majapaikan keittiössä. Jokaiselta kerättiin menomatkalla 20 € ruokailuja varten. Tuolla rahalla hankittiin kaikki ruokailuun tarvittavat raaka-aineet ja ruuat. Ruokalistalla oli mm. kaurapuuroa, jugurttia, makaroonilaatikkoa ja pizzaa.


Majapaikassa oli mahdollisuus saada käyttöönsä myös lakanat. Majapaikan liinavaatekaappi saa martan kiljahtelemaan riemusta! Pitää alkaa katselemaan itselle mankelia :)


Kauppareissut taitettiin jalkaisin ja samalla näimme kylää hieman tarkemmin. Kauppareissuilla Salla toimi matkaoppaana ja hän kertoi muistoja ja kokemuksiaan Kaustinen Folk Music -tapahtumista vuosien varrelta.


Näin kirkon matkalla S-Markettiin.


Tällaiseen kyltin ohitimme, kun kävelimme Kotipizzasta kautta majapaikkaamme.


Vaikka onkin marttana vapaa-ajalla huoltojoukoissa, niin innostuu kuitenkin sen verran "työasioista", että oli otettava kuva Kaustisen koulurakennuksesta.


Sunnuntai aamuna hetki ennen kuin muut heräsivät. Aamupalan esivalmisteluiden jälkeen nautin aamuteetä kaapista löytämästäni ruusumukista ja kuuntelin seinäkellojen raksutusta. Aurinko paistoi <3Kainuun Musiikkiopiston kanteleryhmät menestyivät IV kansainvälisessä kantelekilpailussa erinomaisesti: kaksi ykkössijaa, yksi kakkossija ja yksi kunniamaininta! Kainuun Musiikkiopiston kanteleensoiton opettaja Eeva-Maria on todistetusti Suomen Paras Kanteleope 2017!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommenteista!