torstai 5. lokakuuta 2017

Helppo neulehuivi


Joka syksy se alkaa oireilemaan - neuloosi. Sen tietää varmasti, että näin tulee käymään. Vaikka sen tietää, niin siihen ei kuitenkaan voi ennakkoon valmistautua. Kun oireet yhtäkkiä alkavat vaivaamaan, on kaivettava neulepuikot ja kipaistava vaikka asioikseen ostamaan lankaa - ja mielellään heti.

Ajattelin aloitella neulontakauden verryttelemällä helppoakin helpommalla neuleella ja mukavalla langalla. Ostin Novitan 7 Veljestä Multiraita -lankakerän ja neuloin huivin. Langan väri on nimeltään Merimies ja värinumero 818.

Tässä superhelpon neulotun huivin ohje:

HELPPO NEULEHUIVI

Tarvitset kerän villa- tai villasekoitelankaa. Katso langan vyötteestä puikoille suositeltu vahvuus.

Mikäli käytät 7 Veljestä Multiraita -lankaa, puikkosuositus on numero 4.

Luo 15 silmukkaa.
Nosta ensimmäinen silmukka neulomatta. Neulo oikeita silmukoita kerros loppuun.
Jatka neulomista nostaen jokaisen kerroksen ensimmäinen silmukka neulomatta ja neulomalla aina oikein -neuletta.
Neulo koko kerä tai niin pitkästi, että huivi on mielestäsi tarpeeksi pitkä.

Tällä ohjeella huivista tulee käyttämälläni langalla noin 8 cm leveä. Jos haluat tehdä huivista leveämmän, luo silmukoita enemmän, esim. 25 silmukkaa.

Aina oikein neule on ihanan helppoa neuloa ja "raitalangasta" neulottuna raidatkin syntyvät vaivatta.


Tällaisia huiveja voit neuloa niin itselle kuin lahjaksikin, olitpa sitten aloitteleva neuloja tai jo kokeempi puikkojen heiluttelija :)


Yhteishyvä -lehdessä mainostetaan ensi viikolla Kajaanin Prismassa olevaa Neuleperjantai -tapahtumaa. Variskankaan Martat neuvovat lapasen peukolan ja sukan kantapään kutomisessa sekä perinteisessä sukan parsimisessa. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Kajaanin Prisman, Variskankaan Marttojen ja Novitan kanssa. Tuon tapahtuman siivin onkin varsin mahtavaa sitten aloittaa syysloma!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommenteista!