tiistai 10. lokakuuta 2017

Variskankaan Marttojen marttaillassa puhuttiin potuista ja valmistettiin pottuherkkuja :)


Pidimme eilen Taitoavain I opintoihimme liittyen Parasta perunasta arkeen & juhlaan -koulutuksen.

Illan suunnittelu tehtiin ajan hengen mukaisesti whatsup -viestein. Ennen koulutuksen alkua menimme tekemään ennakkovalmisteluja; valmistamaan perunamuusin muffinsseihin, viipaloimaan perunat pizzaan, tekemään pizzataikinan kohoamaan ja laittamaan raaka-aineet valmiiksi eri työpisteisiin.


Illan teoriaosuudessa esittelimme Marttojen Parasta perunasta arkeen & juhlaan -ohjekirjasen ja kerroimme mm. perunoiden keittämisen salat, perunan ravintosisällöt ja esittelimme eri perunalajikkeita.

Teoriaosuuden jälkeen Martat suuntasivat keittiön puolelle ja valmistivat ryhmissä illan tarjottavat:


pieniä perunalettuja ja lohimoussea (ohjekirjasen savusiikamoussea mukaillen, koska savusiikaa ei saatu),


perunapizzaa ja


sitruuna-perunamuffinsseja savulohen kera.


Jälkiruokana oli Pirjon tekemää peruna-suklaakakkua.

Illan tarjoilu sai paljon kehuja ja totesimme, että näitä tehdään kotona vielä uudestaan!


Illan teemailta sattui varsin hauskasti samalle päivälle, kun postissa tuli Martat -lehti...


ja lehdessä on kolmen aukeaman verran asiaa perunasta ja juuri tuosta käyttämästämme Parasta perunasta arkeen & juhlaan -kirjasesta!

Blogiini on tulossa siis jatkossa myös näitä perunaherkkuohjeita :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommenteista!