torstai 26. lokakuuta 2017

Syyslomasen kotimatka taittui Tuurin kyläkaupan kautta 2/2


Varasimme ennen matkaa Tallinnaan majoituksen Helsinkiin, että ei tarvitse lähteä iltaa myöten ajelemaan kohti Kainuuta ja paluumatkalla voisimme piipahtaa (vaihteeksi) Tuurissa.

Hotellin varasimme Booking.com:n kautta. Laitoimme hakutiedot ja yhdeksi majoitusvaihtoehdoksi Kulttuurikeskus Sofia. Luimme Booking.com:n hotelliesittelyn ja katsoimme lisäksi Kulttuurikeskus Sofian omat sivut. Olisipa hieman erilainen hotelli ja miljöö, joten mikäpä siinä.


Aamiaisen jälkeen kiertelimme hotellin ympäristössä ja ihailimme maisemia. Kulttuurikeskus Sofian sivuille pääset tutustumaan tästä.

Koska meillä oli koko päivä aikaa ajella kotiin, niin poikkesimme tosiaan katsomaan Tuurin kyläkauppaa ja tietenkin hieman shoppailemaan :)


Yhtä pakollinen kuin Tallinnan kuvaaminen näköalatasanteelta, on Tuurin kyläkaupalle tultaessa Onnenkengän kuvaaminen. Vaikka sitten vauhdissa auton ikkunasta.

Tarujen mukaan maailman voimakkaimpia onnensymboleita ovat yksisarvisten kultaiset kengät, Onnenkengät. Eräänä kesäyönä vuonna 2000, nousi keskelle Onnettaren kotikylää jättimäinen Onnenkenkä. Kenkä on meidän kaikkien nähtävänä ja tuottaa onnea tasapuolisesti kaikille ihailijoilleen.


Tässä on yksi kauppaan johtavista ovista. Kyläkaupan sivuilta löytyy tarvittaessa kaupan kartta, että voi halutessaan suoraan itseä kiinnostavalle osastolle tai kohtauspaikan sopimiseksi.

Vaikka parkkipaikoilla autoja todellakin riitti, kaupan sisällä ei väkimäärä ahdistanut ja kassat ns. vetivät hyvin. Tämä väkimäärähän on kyläkaupan arkea ja onhan kyseessä Suomen suurin tavaratalo ja kiinnostava matkailukohde.

Näimme itse kauppiaan, Vesa Keskisen, rakenteilla olevan liiketilan työmaalla. Emme menneet kuitenkaan kesken hänen työkiireidensä kuulumisia vaihtamaan ;)


Onnen, puhtauden ja voiman vertauskuva, Yksisarvinen, on Onnettaren apuri ja uskollinen ratsu.

Tämä valtavan kokoinen maalaus on kyläkaupan aulassa.


Nyt on kyllä pakko laittaa kuvat parista yksityiskohdasta naistenhuoneesta! Luxusta ja kauniita yksityiskohtia elämässä pitää olla, vaikka kuten Tuurin kyläkaupan naistenhuoneessa - kritallivalaisimia ja...


kullanvärisiä seinälaattoja! <3


Vallilan osastolla aikaa vierähti, sillä onhan kyläkauppa Suomen ylivoimaisesti suurin Vallila Interior -jälleenmyyjä. Kyläkauppa aloitti yhteistyön Oy Vallila Interior Ab:n kanssa vuonna 1995. Ensimmäisen vuoden myynti oli 50 000 markkaa ja tänä vuonna se ylittää huikeat 1,5 miljoonaa euroa.

Myynnissä oli myös Vallilan uutuuden, Tuuri-malliston tuotteita. Katsoppa kyläkaupan sivuilta, miten kaunis Tuuri-mallisto on ja mitä tuotteita tällä kuviolla on myynnissä.


Muumi-osastolla riitti katsottavaa!


Kyläkauppias Vesa Keskinen on hankkinut Huutokaupat.com - sivustolta myynnissä olleen Muumi-kokoelman kyläkauppaansa. 71 mukia ja 41 kulhoa sisältävän kokoelman hinta nousi viime minuuteilla 16 000 euroon. Kokoelmaan lisätään uudet mukit ja kulhot heti niiden tultua myyntiin.

Tämän kokoelman äärellä voi bongailla tuttuja Muumi-hahmoja, etsiä itsellä olevat mukit ja kulhot tai katsoa, mitkä astiat omasta kokoelmasta vielä puuttuu.


Kyläkauppa on uudistanut sisustusosastoaan ja osaston tuotevalikoima on laaja. Koska muutaman kerran vuodessa tulee kyläkaupassa pistäydyttyä, niin voin myös todeta, että sisustustuotevalikoima myös uudistuu pitkin vuotta.

Kyläkaupan maalaisromanttisella Amanda B Collection -osastolla löytyy upeita sisustus- ja lahjatuotteita - ja vieläpä ostajaystävällisellä hinnalla!


Tuotteet eivät ole pelkästään hyllyssä, vaan myös kauniisti esille laittettuina.


Kyläkaupan kukkaosastolta löytyy leikko- ja ruukkukukkia sekä viherkasveja. Minua erityisesti ilahdutti ilmakasvitarjonta ja sellainenhan oli sitten tietenkin ostettava!


Kaupan keskustorille on rakennettu Jäämaailma. Tässä vain pienen pieni osa Jäämaailmasta, jossa katsottavaa ja ihasteltavaa riittää!

Kosmetiikkaosasto on loistava - eri tuotemerkeille on omat hyllynsä. Ostoskoriin lähti tyttärien toivelistan mukaisesti NYX:n Makeup Color Correcting Palette, Studio Perfect Primer, Professional Makeup Lingerie Shadow Palette, Prof. Makeup Concealer Wand... Aikaa kannattaa varata kosmetiikkaosastolla katselemiseen, kun niin hyville apajille pääsee!


Joulukarkkien määrä ja kirjo oli riemastuttava! :D


Mutta kuten Kuopion ABC Pitkälahden naistenhuoneen peiliin oli kirjoitettu - "Liian paljon hyvvee on ihanoo".


Syyslomasen jälkeisenä aamuna auton päällä oli yöllä satanutta lunta. Talvi alkaa todenteolla tehdä tuloaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommenteista!