maanantai 2. lokakuuta 2017

Marttailua keittiössä: kaurapuurosta sämpylöitä


Koska aamupuuroa jäi yli ja olen lukenut artikkeleita ruokahävikistä, niin tein marttailuhengessä aamupuuronjämästä sämpylöitä.

Tiesitkö, että Suomessa kotitaloudet heittävät vuosittain ruokaa roskiin 120–160 miljoonaa kiloa! Kotitalouksissa ruokahävikki on noin 23 kiloa henkeä kohden vuodessa - huom. määrä vaihtelee paljon eri kotitalouksien välillä. (Lähde: Luonnonvarakeskus, LUKE)

Tällainen resepti siitä sitten tuli:

Kaurasämpylät jämäpuurosta

3 dl jäähtynyttä kaurapuuroa
3 dl lämmintä vettä (tuntuu hieman kättä lämpimämmältä)
puoli pakettia hiivaa (voit käyttää myös kuivahiivaa -> ks. pussin kyljestä ohje)
ripaus suolaa
2 rkl DanSukker Cane Syrup Ruokosokerisiirappia tai hunajaa
n. 10 dl hiivaleipävehnäjauho seosta (löytyy valmiina kaupasta tai voit sekoittaa itse)
0,5 dl öljyä

1. Muserra ja sekoita puoli pakettia hiivaa kolmee desilitraan lämmintä vettä.

2. Sekoita joukkoon kaurapuuronjämä. Reippaasti käsi sekaan vaan, niin jäähtynyt kaurapuuroköntti sekoittuu mukavasti.

3. Ripsottele sekaan hieman suolaa ja ruokosokerisiirappi tai hunaja.

4. Lisää jauhoja vähitellen ja samalla sekoittaen puulastalla/kauhalla. Taikina saa jäädä melko löysäksi.

5. Lisää öljy ja sekoita.

6. Anna kohota liinan alla 20-30 min.

7. Laita leivonta-alustalle tai leivinpaperille jauhoja - minä leivoin leivinpaperin päällä -> helppo puhdistaa pöytä :)
Kuopaise lusikalla taikinamöykky jauhojen päälle, kierittele hieman jauhoissa ja muotoile loppusilaus jauhotetuin käsin. Taikina tarttuu käsiin, mutta se ei haittaa. Jauhota kädet joka sämpylän muotoilun välissä. Laita sämpylä leivinpellin päälle olevalle leivinpaperille.

8. Kohota sämpylät leivinpaperin päällä.

9. Paista 225 asteessa 10-15 minuuttia.

Tällä reseptillä teet aamupuuronjämistä maukkaita sämpylöitä päivälliselle tai iltapalaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommenteista!