torstai 12. tammikuuta 2017

Marttailua


Eilen illalla kävin Marttojen jäsen- ja järjestöillassa. Tilaisuudessa järjestön opintovastaava Tiina Ikonen kertoi marttaopinnoista. Ilmoittauduin heti paikan päällä taitoavain I opiskelijaksi. Sain eilen jo ainakin yhden opiskelukaverin omasta yhdistyksestä, mikä on aivan mahtava asia, sillä osan tehtävistä voi tehdä parin kanssa tai ryhmässä. Olen innoissani :)


Dia on Marttojen opintovastaava Tiina Ikosen esityksestä 11.1.2017 Kainuun Marttojen jäsen- ja järjestöillassa.

Taitoavain opintoja on kolme: taitoavain I, taitoavain II ja taitoavain III. Kun on opiskellut nuo kolme kokonaisuutta järjestyksessä, voi jatkaa opintoja opiskelemalla erikoisavaimen. Taitoavain opinnoissa voin valita ne sisällöt, joista haluan oppia tai tietää enemmän. Ensimmäisten opintojen aiheet liittyvät järjestötuntemukseen ja kotitalousneuvontaan, sisältäen mm. marttapiirin kokouksessa käynnin, kirjallisten tehtävien tekemistä ja tapahtuman järjestämisen. Lisää tietoja taitoavainopinnoista.

Martoissa voi opiskella myös harrastusmerkin. Harrastusmerkkejä on kuusi: 1) Ruoka ja ravitsemus, 2) Naiset ja kehitys, 3) Kodinhoito, 4) Kädentaidot, 5) Kotipuutarhanhoito ja 6) Luonnonyrtit. Mielenkiintoista, eikö vain olekin? Harrastusmerkeistä tarkemmin tietoa löydät täältä.

Edellä kertomieni opintojen lisäksi Martoilla on tarjottavana osaajapassiopinnot. Nämä opinnot ovat tarkoitettu martalle, joka haluaa lisätietoja ja taitoja valitsemastaan aiheesta; järjestö-, käsityö-, puutarha- tai sieniosaajapassi. Osaajapasseista lisää tästä.

Hengästyttävän paljon opiskeluvaihtoehtoja! Mutta jokainen voi marttailla niin kuin haluaa - opiskelu ei ole pakollista. Kollegani tuumasi, että näköjään marttailu ei ole pelkkää kahvia, pullaa ja rupattelua - no, on se kaiken muun ohessa myös sitäkin :DMarttavinkki:

Illalla kotiin lähtiessämme sain tällaisen vinkin: Mikäli takin vetoketju takkuilee, hinkkaa vetoketjua kynttilällä. Kokeilin - ja toimii!

1 kommentti:

Ilahdun kommenteista!