perjantai 6. tammikuuta 2017

Taatelikakun tuoksuinen loppiainen


Minä tykkään joulusta! Minä tykkään joulun tunnelmasta, yhdessäolosta perheen kanssa, läheisten muistamisesta, jouluaskareista, koristeista, kausivaloista, kynttylöistä... Aloitan joulun valmistelun aina ajoissa. Aloitan tekemällä listaa jouluruuista ja hankittavista lahjoista. Tänä vuonna kuitenkin joulukorttien lähettäminen jäi! Lähetin joulun jälkeen muutamia joulukirjeitä, joissa kerroin kuulumisia. Lisäksi laitoin joulutervehdyksiä joko tekstiviestillä tai facebookissa.

Tänä vuonna vietimme joulua lasten kanssa viikko ennen virallista, kalenterin mukaista jouluaattoa. Kuusi haettiin jo torstaina 15.12. ja koristeltiin seuraavana päivänä. Kinkku paistettiin torstain ja perjantain välisenä yönä - yöllä, kun silloinhan joulukinkku ruukataan paistaa :) Aamulla heräsin aikaisin, lienenkö ollut niin jännityksissään kinkun paistamisesta. Ennen töihin lähtöä tein valmiiksi jopa rosolliaineet, sillä illalla töiden ja muiden menojen jälkeen meillä syötiin jouluateria.

Lahjojen ideoiminen on oikeastaan aika helppoa, kunhan pitkin vuotta nappailee korvan taakse läheisten ilmaan heitettyjä toteamuksia jonkin tavaran puuttumisesta tai heidän kertomiaan toiveita. Lisäksi ostan lahjoja, joita kukaan ei tiennytkään tarvitsevansa - kuten tänä vuonna lapsille ukulelet :D Aina ei mene kuin Strömsössä - mies sai Metallican paidan, vaikka hän on kuulema puhunut jossakin vaiheessa AC/DC:n paidasta. No, ei mikään maata kaatava joulumoka kuitenkaan.


Anelman kukkasukat olivat minun toivelahjani äidiltäni. Kirjoneulesukissa on käytetty somisteena kukkia ja pitsinauhaa. Sukat on suunnitellut Anelma Kervinen ja julkaissut Novita. Ohje löytyy Novitan vuoden 2015 sukkalehdestä.


Perinteisten, niiden joka joulu samoille paikoille tulevien koristeiden lisäksi hankimme jotain uutta - tai ainakin lisää palloja kuuseen. Tänä vuonna kuuseen tuli 26 uutta hopean väristä lasipalloa lisää. Jouluseimen esille laitto on nuoremman tyttären tehtävä. Enkeli on hänen koulussa tekemä.Loppiaisena tein vielä taatelikakun. Reseptin olen saanut tyttären Ritva -kummilta.
Mahtavan makuinen ja tällä ohjeella onnistuu aina! Ja maistuu muulloinkin kuin vain jouluna!

Taatelikakku

1 paketti taateleita
3 dl vettä
2 dl sokeria
200 g voita
2 munaa
3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
2 tl kardemummaa
1 tl vanilliinisokeria

1. Keitä miedolla lämmöllä taatelit, vesi ja sokeri. Jäähdytä vähän aikaa.
2. Lisää munat ja sulatettu voi.
3. Lisää kaikki kuivat aineet, sekoita ja kaada 2,2 litran korppujauhotettuun kakkuvuokaan tai silikonivuokaan.
4. Paista 150-170 asteessa noin tunti.Oikein hyvää alkanutta vuotta 2017!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommenteista!