maanantai 23. tammikuuta 2017

Vuoden ensimmäinen marttailta

Eilen kokoonnuimme vuoden ensimmäiseen marttailtaan - juuri samana päivänä, kun vuoden ensimmäinen jäsenlehti Martat ilmestyi:) Iltaa vietimme nimellä porinailta ja tarkoituksena oli perehdyttää meitä uusia jäseniä marttatoimintaan, sillä tämähän oli monen jäsenen ensimmäinen marttailta Variskankaan Martoissa.

Puheenjohtaja kertoi marttajärjestöstä ja sen toiminnasta sekä tietenkin meidän omasta yhdistyksestä. Puheenjohtajan puheenvuorosta sain paljon uutta tietoa Martoista. En ollut aiemmin edes miettinyt, mistä Marttajärjestö on saanut alkunsa! Lyhyesti kerrottuna: Marttajärjestö on syntynyt vuonna 1899. Naisyhdistys, joka oli perustettu Lucina Hagmanin aloitteesta, otti tehtäväkseen kotien aineellisen ja henkisen hyvinvoinnin parantamisen. Tuolloin todettiin, että paras tapa auttaa perheitä on kodissa tarvittavien tietojen ja taitojen opettaminen, ja näin järjestöstä tuli kotitalousneuvontajärjestö. No nyt ymmärrän, miksi Taitoavain-I opinnoissa on juuri kotitalousneuvonnan sisältöalueita! Näistä voit lukea tarkemmin lisää 18.1.2017 postauksestani.

Lisää Marttojen perustamisesta ja historiasta voit lukea järjestön sivuilta eli täältä.

Illan aikana pidin puheenvuoron marttaopinnoista - en asiantuntijana, vaan asiaan perehtyneenä :D Yksi marttajäsen kertoi myös aloittavansa opinnot ja teemmekin Taitoavain-I opinnot nyt kolmen opiskelijan porukalla tapahtuman ja opintokerhojen osalta.


Martat neulovat ja virkkaavat vauvanpeittoja Uuteen Lastensairaalaan. Vauvanpeittotalkoisiin osallistuvat saivat marttaillassa yhdistyksen hankkimia lankoja (yllä puheenjohtajan ottama kuva langoista). Lankoja oli niin runsaasti, että niitä jäi vielä muillekin jaettavaksi. Jatkossa jokainen hankkii langat itse - tämä lankojen jakaminen oli Variskankaan Marttojen taloudellinen panostus vauvanpeittotalkoisiin. Peittojen ohjeet löytyvät Martat -lehdessä 6/2016. Lankavinkkejä ja peittojen toimitusohjeet löytyvät lisäksi uudesta Martat -lehdestä 1/2017. Peitot luovutetaan 30.11.2017.


Marttaillan jälkeen aloitin neulomaan vaaleansinistä vauvapeittoa. Lankana käytän Novita Wool -lankaa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommenteista!