tiistai 14. helmikuuta 2017

Kotoilua keittiössä: Ystävänpäivän mustaherukka-suklaaleivokset


Tein ystävänpäivää juhlistaakseni mustaherukka-suklaaleivoksia. Tämä ohje on Yhteishyvän Ruoka -lehtisestä marraskuulta 2014. Ohje on ollut keittokirjanvälissä tallessa, mistä se aina silloin tällöin otetaan käyttöön. Tässä ohje sinulle. Olen hieman yksinkertaistanut ohjetta sellaiseksi, miten olen itse leivokset tehnyt eli olen paistanut leivokset silikonisessa muffinssivuoassa (alkuperäisessä ohjeessa käytetään 20 x 25 cm uunivuokaa).

Tarvitset:
150 g margariinia
100 g tummaa suklaata
2 dl sokeria
1/2 tl suolaa
2 kananmunaa
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täytteeseen tarvitset:
2 dl mustaherukkahilloa

Koristeeksi: kaakaojauhetta

Sulata rasva kattilassa ja lisää joukkoon paloiteltua suklaata. Sekoita kunnes suklaa on sulanut. Anna jäähtyä hetki.

Sekoita joukkoon sokeri, suola ja munat yksitellen. Yhdistä leivinjauhe jauhoihin ja sekoita ne taikinaan.


Laita taikinaa muffinssivuokaan.

Paista pohjaa 175 -asteisessa uunissa 30 minuuttia. Anna jäähtyä - jäähtynyt leivos irtoaa vuuasta helposti.


Leikkaa leivokset kahteen osaan. Levitä väliin hilloa. Koristele kaakaojauheella.
Tein hillosokeria käyttäen pienen annoksen hilloa pakastimesta ottamistani mustaherukoista sillä aikaa, kun leivokset olivat uunissa.
Siivilän läpi laittamalla kaakaojauhe levittyy tasaisesti tai voit laittaa sormin, kuten minä tällä kertaa tein.


Ystävänpäivän teeksi valitsin Teehuone Tsaikasta ostamani XURI DONG CHENG RISING SUN valkoisen teekukan. Tämän teen lehdet jätetään keräämisen jälkeen kuihtumaan, sitten ne kuivataan ja höyrytetään varovasti. Käsittely on tehtävä, jotta lehdet sopivat käärittäväksi käsin. Valmistettaessa lehdet avautuvat ja paljastavat piilotetut kukat. Valmis tee on maultaan viettelevä ja täynnä pirskahtelevaa tuoreutta. Teehuone Tsaikan ystävänpäivätarjouksen näet yrityksen facebook-sivuilta.


Hyvää ystävänpäivää!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommenteista!