torstai 2. helmikuuta 2017

Siitä tietää olevansa keski-ikäinen, kun...

ei ymmärrä kaikkea, mitä omat lapset puhuvat :D


Otetaanpa muutama esimerkki:

Kun kyselet lapselta läksyistä ja toivot saavasi esimerkiksi vastauksen "Kyllä, oli läksyjä ja olen tehnyt ne heti koulun jälkeen.", mutta saatkin vastaukseksi "EMT" tai "EVM" - on jälkimmäinen kuitenkin se huonompi vaihtoehto (EMT: en tiedä / ei mitään, EVM: ei voi muistaa).

Ja kun sydän lämpöä täynnä ihmettelet ääneen kuinka lapsi on taas kasvanut pituutta, saat lapselta kommentin "LOL" ja luulet sen tarkoittavan Lots Of Love, erehdyt (LOL: laugh out loud, nauraa ääneen, usein pilkallinen kommentti johonkin noloon asiaan).
Kun taas lapsi kommentoi johonki aikuisen tekemiseen tai sanomiseen "Nice", on paikallaan pieni tuuletus, sillä sehän on teinikäisen suusta melkoinen hellyyden osoitus, kun me aikuiset ollaan kuitenkin niin NOLOJA (nice: kiva, mukava).


Entäpä, kun pyydät laittamaan lattialla olevat vaatteet pyykkikoriin. Saat vastaukseksi "Salee" ja luulet asian olevan jo lähes hoidassa (salee: varmasti, käytetään myös ironisesti).

Ja kun tajuat ettei salee ehkä tosiaankaan tarkoita myöntymistä siihen, että pyykit vaeltavat pyykkikoriin ja riemastut verbaalisesti kertomaan pyykkien reitin toivomaasi kohteeseen - saat vastaukseksi "Älä ragee" (rageta: raivota, rähjätä).


Kun vanhemmat toivovat perheen viettävän laatuaikaa perjantai ehtoona lautapelien äärellä, on nuoren laatuaikaa perjantai-iltana käty (käty: kämppä tyhjänä -tilanne, vanhemmat poissa paikalta).


Tämä vanhempien ja lasten kommunikoinnin häiriö on selvästi valtakunnallinen ilmiö, asiasta on nimittäin uutisoitu jopa Yle:ssä - katsoppa vaikka täältä.

Sanojen, joiden merkitys jää epäselväksi, selityksiä voit katsoa osoitteesta UrbaaniSanakirja.com. Urpot.fi (tukipalvelu murrosikäisten nuorten vanhemmille) löytyy Teini - aikuinen sanakirja. Näiden sanakirjojen avulla voit paremmin (yrittää) ymmärtää nuoresi kanssa käymääsi keskustelua ;)

Tosin tällaisissa sanakirjoissa on se ongelma, että näitä pitäisi päivittää tiheään. Kun juuri olet oppinut/ymmärrät osan lasten käyttämistä sanoista, olet auttamattomasti myöhässä - uusia sanoja on syntynyt sillä aikaa.

Mutta toisaalta - onko kuitenkin parempi, että lapset voivat servata porukoita huolella, sillä ollaanhan me keski-ikäiset kuitenkin vallattu heiltä facebook - LOL!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommenteista!