tiistai 21. helmikuuta 2017

Marttailua Variskankaan Marttojen kevätkokouksessa


Ensimmäinen kerta oman yhdistyksen kevätkokouksessa. Kokous pidettiin Vesiliikuntakeskus Kaukaveden kokoustilassa ja tarjoilu otettiin kahviosta. Erinomainen paikka kokouksen pitämiseen. Kaukaveden sivulle pääset tästä.

Kokouksessa käytiin läpi sääntömääräiset asiat, kuten vuoden 2016 toimintakertomuksen hyväksyminen, vuoden 2016 tilien hyväksyminen ja tilinpäätösten vahvistaminen sekä vastuuvapauden myöntäminen tilivelvollisille. Kokousasiat olivat erittäin hyvin valmisteltu ja niinpä varsinaisen kokouksen aikana ei martat ehtineet kauaa neulepuikkoja ja virkkuukoukkuja heiluttaa :)

Martat eivät kokouksissa katso karsaasti neulojia ja virkkaajia. Niin ei eilisessä kevätkokouksessakaan.Seijan harmaa marttasukkaneule. Lankana konepestävä Janne -sukkalankaTässä on Marjatan virkkaamia paloja vauvanpeittoon. Kotona on kuulema jo yksi peitto valmiina.Anu aloitti myssyn neulomisen. Lankana Novitan Seitsemän veljestä.


Pirjon kokoussukkaneule. Lankana Socki-lanka (väri Deep Forest).

Koska kokouksessa oli mukana uusi martta, pidettiin esittäytymiskierros. Jokainen vuorollaan kertoi hieman omasta marttahistoriastaan. Monet kertoivat kuinka kauan on ollut Martoissa ja miksi on tullut mukaan Marttojen toimintaan. Kierroksen jälkeen saattoi vain todeta, että ei ole olemassa kiinnostuksen kohteiltaan, harrastuksiltaan ja taustoiltaan "perusmarttaa"!

Tässä muutamia poimintoja esittelykierrokselta (huom. ei suoria lainauksia puheenvuoroista, vaikka sitaateissa ovatkin):
"Olen Martta kolmannessa polvessa."
"Minä en pitkällä tikullakaan koske käsitöihin, mutta puutarha-asiat minua kiinnostavat."
"Minä tykkään matkustaa. Eniten minua kiinnostavat maat ovat Ranska ja Italia. Ja rättisitikat - niistä minä tykkään!"
"Minun äitini ja isoäiti eivät ole olleet Marttoja. Silti minua on aina kiinnostanut Marttatoiminta."
"Minä saan huonekasvit kuolemaan."
"Olin Tuulan pitämällä voileipäkakkukurssilla ja sen jälkeen liityin. Me oltiin tuttuja jo kuoroharrastuksen tiimoilta."

Minua kiinnosti Marttojen monipuolinen ja monilta osin omiin harrastuksiini liittyvä toiminta. Marttojen strategian mukaisesti tuumastelen "Elämä on parasta itse tehtynä".


1 kommentti:

Ilahdun kommenteista!