lauantai 18. helmikuuta 2017

Vauvanpeitto Uuteen Lastensairaalaan - haluaisitko sinäkin osallistua?


Martat neulovat ja virkkaavat Uuteen Lastensairaalan vauvanpeittoja. Pikkupotilas saa peitteen mukaansa kotiutuessaan sairaalasta. Peitot luovutetaan sairaalaan 30.11.2017.

Tein vauvanpeiton neuloen Martat -lehdessä 6/2016 olevan ohjeen mukaan. Neulotun peiton malli on helppo ja neulominen onnistui mukavasti telkkaria katsoessa. Lankana käytin vaaleansinistä Novitan Nordic Wool lankaa. Neulomisessa käytin pyöröpuikkoa. Seuraavan peiton teen virkkaamalla. Katselin Novitan kevät-kesä lankakarttaa ja näillä uusilla väreillä ajattelin tehdä seuraavan peiton.

Tämän neulomani peiton langat ovat Variskankaan Marttojen lahjoitus Uuteen Lastensairaalaan.

Haluatko sinä tai harraste- tai työporukkanne osallistua vauvanpeittotalkoisiin? Jos et ehdi itse tekemään peittoa tai neulominen ja virkkaaminen eivät kuulu vahvuuksiisi, niin Kajaanista löytyy Marttoja, jotka voivat tehdä peiton puolestasi. Ota yhteyttä sähköpostitse, niin Pirjo Variskankaan Martoista ottaa sinuun yhteyttä ja sopii asiasta tarkemmin. Laita sähköpostia osoitteeseen ruusuunelmiajavillasukkia@gmail.com.

Neulotun vauvanpeiton ohje on Martat -lehdessä 6/2016 (s. 37) ja Martat.fi sivuilla eli täällä. Ohje on myös tässä:


NEULOTTU PEITTO

Valitse materiaaliksi pehmeä konepestävä villa- tai villasekoitelanka. Mallineule on yksinkertaista korinpohjaneuletta ja reunukset ainaoikeinneuletta. Peitosta on helppo neuloa isompi valitsemalla paksumpi lanka tai luomalla aloitukseen enemmän silmukoita.

TARVIKKEET

Lanka: 300 g villa- tai villasekoitelankaa (50 g = noin 120 m)
Puikot: Pitkät puikot tai pyöröpuikko 4 mm tai käsialan mukaan (itse käytin pyöröpuikkoa, koska neule on kuitenkin niin leveä)
Neuletiheys: 22–23 silmukkaa mallineuletta = 10 cm

MALLINEULEET:

Korinpohjaneule


1. kerros: Neulo 5 silmukkaa nurin, 5 silmukkaa oikein, toista.
2.–6. kerros: Neulo nurjat silmukat nurin ja oikeat silmukat oikein.
7. kerros: Neulo 5 silmukkaa oikein, 5 silmukkaa nurin, toista.
8.–12. kerros: Neulo nurjat silmukat nurin ja oikeat silmukat oikein.

Ainaoikeinneule:
Neulo kaikki kerrokset oikein.

Luo 143 silmukkaa. Neulo 9 kerrosta ainaoikeinneuletta.
Aloita sen jälkeen korinpohjaneule. Neulo molemmissa reunoissa 4 silmukalla ainaoikeinneuletta ja keskimmäisillä 135 silmukalla korinpohjaneuletta.
Jatka mallineuleita, kunnes peitto on halutun pituinen ja mallineuleesta on viimeksi neulottu 6. tai 12. kerros. Neulo vielä yhdeksän kerrosta ainaoikeinneuletta kaikilla silmukoilla. Päättele silmukat.


Tämän vauvanpeiton on virkannut Raija Variskankaan Martoista.

2 kommenttia:

 1. Hieni idea, mutta minä jäin martoista pois, koska yksi martta ei ilmeisesti tykkää että olen siellä, vaikka ei olla sanaakaan toisillemme puhuttu, se just koska hän ei puhunut minulle, ei moikannut, ei huomannut minua, marttoja vain 10kpl.
  helpottaa nyt kumpaakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ikävä kuulla, että kokemuksesi Martoista on noin ikävä! Onneksi tämä marttailu on sellainen harratus, että voi marttailla kotona tai yhdessä ystävien kanssa marttateemoilla. Kaikkea hyvää sinulle ja ihana, kun tapaamme näin marttablogini äärellä <3

   Poista

Ilahdun kommenteista!