keskiviikko 8. helmikuuta 2017

Martat yritysvierailulla - Punnitse & Säästä, Kajaani


Variskankaan Martat kokoontuivat tällä kertaa yritysvierailun merkeissä. Tutustuimme Punnitse & Säästä myymälään. Kauppias Sanna Kuskelin toivotti Martat tervetulleiksi. Hän kertoi tulleensa yrittäjäksi Kajaaniin Joensuusta vuonna 2013. Sanna on työskennellyt mm. moottoripyörien ja moottorikelkkojen parissa yli 10 vuotta ennen ryhtymistään Punnitse & Säästä yrittäjäksi. Pohdinnan ja Joensuussa olevan yritykseen tutustumisen myötä vahvistui päätös alkaa yrittäjäksi täysin eri alalle. Kajaaniin yrityksen perustaminen oli hyvä vaihtoehto myös siksi, että täällä Sannalla on ystäviä ja tuttuja.


Anna Viirelä Punnitse & Säästä myymälästä esitteli teen päivän kunniaksi Matcha-teetä, vihreää teejauhetta. Vihreän teessä ja Matcha-teessä raaka-aine on sama. Matcha-tee kasvatetaan osan aikaa varjossa ja tästä johtuen on Matcha-teessä enemmän lehtivihreää. Teelehdistä käytetään vain pehmeimmät osat (ei lehtiruotia), jotka jauhetaan puuterimaiseksi jauheeksi. Jauhe sekoitetaan kuumaan veteen ja juodaan, ei siis siivilöidä. Parhaimmat Matcha-teet tulevat Japanista ja Taiwanista.


Myymälässä on hyllymetreittäin erilaisia teelaatuja ja kofeiinittomia haudukkeita.


Tutustuimme laajaan kauhottavien irtotuotteiden valikoimaan. Näitä tuotteita ovat mm. maustetut ja maustamattomat pähkinät, makeutetut ja makeuttamattomat kuivahedelmät sekä jugurtti- ja suklaapäällysteiset pähkinät, marjat ja hedelmät. Lisäksi löytyy myös luomuhedelmiä, -pähkinöitä ja -siemeniä sekä gluteenittomia vaihtoehtoja niin ruuanlaittoon kuin herkutteluun (esim. erilaisia suklaita ja lakritseja) . Maire Martoista vinkkasi, että myymälästä on kätevä hakea juuri näitä gluteiinittomia tuotteita, kun niitä voi ostaa tarvitsemansa määrän.


Tuotemerkinnät auttavat allergikkoja löytämään itselle sopivia tuotteita.

Tuote-esittelyn ja tutustumisen lomassa saimme herkutella Teehuone Tsaikan pinaatti-fetapiirakkaa ja Runebergin kakkua kera Yogi Tea:n Woman´s Balance-teen. Iso kiitos Sannalle ja Annalle esittelystä ja tarjoiluista! Tarkemmat tiedot Punnitse & Säästä Kajaanin myymälästä löydät Punnitse & Säästä sivuilta ja Kajaanin myymälän fb-sivuilta.
Punnitse & Säästä markkinoi lauseella "Takaamme, että jokainen löytää Punnitse ja Säästä -myymälästä itselleen mieluisia makuja!". Me Variskankaan Martat olemme samaa mieltä, jokainen löysi itselleen mieluisia makuja! Minä ostin jugurtti- ja suklaapäällysteiset hedelmiä, marjoja ja pähkinöitä sekä inkivääriä. Inkivääri oli suorastaan riemastuttava kokemus - karamellisoitunut maku ilman sokeria tulee säilymisen takaamiseksi käytetystä sitruunahaposta.Marttojen tämän kertainen tapaaminen kesti napakan 1 h 15 min. Tilaisuuden jälkeen olikin kiirehdittävä kotiin, sillä olihan jo "pikkulasten ja Marttojen nukkumaanmenoaika", kuten meidän puheenjohtajamme Tuula ruukaa sanoa :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommenteista!