sunnuntai 17. marraskuuta 2019

Punajuurijauhelihamureke

Punajuurimureke on yksi perheemme lempiruuista. Varsin vaivaton tehdä ja maukas ateria perunamuusin tai -lumen rinnalla. Lisäksi vaikkapa julienne-kuorijalla suikaloitua tuorekurkkua ja halkaistuja pieniä tomaatteja.

Käytin murekkeeseen testattavakseni saamaani Korpelan Myllyn ruisrouhetta. Ruisrouhe on täysjyvätuote, joka on kuitupitoisuudeltaan 13,6 %.


Punajuurijauhelihamureke

600 g jauhelihaa
5-6 etikkapunajuurta
1 pussi sipulikeittoainesta
reilu 1 dl vettä (tai kermaa/kermaviiliä)
1,5 dl Korpelan Myllyn ruisrouhetta
ripaus valkopippuria
2 kananmunaa


1. Sekoita sipulikeittoaines ja ruisrouhe veteen. Anna turvota sen aikaa, että pilkot punajuuret.
2. Pilko punajuuret pieniksi paloiksi. Voi myös raastaa karkeaksi raasteeksi.
3. Sekoita kaikki ainekset keskenään.
3. Laita jauhelihataikina voideltuun vuokaan tai käytä silikonivuokaa.
4. Paista 200 °C:n lämpötilassa noin 40 minuuttia.

Tällaisella ruualla ponnistetaan kohti pian alkavaa uutta viikkoa!

19 kommenttia:

  1. Minäkin käytän murekkeessa sipulikeittoa, mutta teen murekkeen broilerin jauhelihasta. Punajuurta en ole hoksannut kokeilla, kiitos vinkistä ja mukavaa uutta viikkoa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sipulikeittoaineksella saa niin vaivattomasti makua murekkeeseen. Punajuuri ja jauheliha sopivat mukavasti yhteen. Mukavaa viikon jatkoa sinulle!

      Poista
  2. Onpa hyvän tuntuinen resepti, kiitos tästä. Aion kyllä kokeilla.

    VastaaPoista
  3. Tämähän vaikuttaa kivalta reseptiltä, kokeiluun menee.
    Kivaa viikkoa sinne Kainuuseen!

    VastaaPoista
  4. Varmasti hyvä kokeilun arvoinen resepti. Kiitos sinulle.

    VastaaPoista
  5. Ihana ohje!
    Lapsuuteeni kuuluivat aina äidin tekemät jauheliha-punajuuripihvit!

    Marraskuun tunnelmapaloja sinulle ja mukava kun löysit tiesi Mantelilaaksoon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Äidin tekemät jauheliha-punajuuripihvit ovat ihan parasta! Mukava tutustua, Mantelilaakson Susanna <3 Mukavaa viikon jatkoa sinulle!

      Poista
  6. Tuo mureke vaikuttaa niin hyvältä,että sitä kyllä teen. Kiitos ohjeesta.

    VastaaPoista
  7. Punajuuri sopiikin kivasti jauhelihan kanssa. Eikös muuten Lindströmin pihveissäkin ole punajuurta ja jauhelihaa?
    Herkullista uutta viikkoa sinulle Tarja <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä Lindströminpihveissä on punajuurta. Punajuuri sopii niin hyvin jauhelihan kanssa! Kiitos samoin, Outi, herkullista viikkoa sinulle <3

      Poista
  8. Kiva saada vinkkejä punajuuresta. Aina tähän aikaan vuodesta herään juuri punajuuren kohdalla. Mitä kaikkea siitä voisi tehdä. Ja tässä yksi vinkki lisää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama juttu minulla; tähän aikaan vuodesta tulee useammin tehtyä punajuuriruokia. Mukavaa viikonjatkoa sinulle!

      Poista
  9. Minä en ole ikinä kokeillut laittaa punajuurta jauhelihan sekaan. Menee kokeiluun. Meillä ehkä syödään pihvien muodossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava lukea, että kiinnostuit reseptistä. Punajuuri sopii hienosti yhteen jauhelihan kanssa. Pihvin muodossa on myös hyvä. Mukavaa viikon jatkoa!

      Poista
  10. Punajuuri sopii
    jauhelihan sekaan herkullisesti.
    Tulee tehty turhankin harvoin,Minä käytän punajuuria raasteeseen lisään omenan pikkasen sokeria,rosolliin.Säilön 6-9 kg joka syksy punajuuria,Alku kesään tai loppukevääseen kestää:),aika paljon syyään punajuuria:))
    Tuo mahtava Julienne-kuorija..mutta milläs sinä perunasta sait noin :)lumen näköistä?
    Näitä Sinun tarinoita on ihana lukija
    Kiitos Tarja.

    jk.teenkin pyhäksi punajuurimurekkeen:))

    VastaaPoista

Ilahdun kommenteista!