sunnuntai 8. joulukuuta 2019

Joulutorttujen monet maut ja appelsiini-kaneliteetä


Sunnuntain herkkuhetkeä varten tein erilaisia joulutorttuja. Täytteinä käytin viikunamarmeladia, Fazerin appelsiinin makuista Finlandia-marmeladia (kuvassa oikealla), perinteistä luumumarmeladia (kuvassa vasemmalla) ja vaniljatuorejuustoa, päärynää ja persimonia (kuvassa takana).

Osan tortuista voitelin kananmunalla (kuvassa takana oleva torttu on voideltu, edessä olevat ei).


Tykkään kukanmuotoisista joulutortuista. Vedin terävällä veitsellä viillot kulmiin ja taitoin kulmat keskelle. Kun kulmat painaa tiukasti kiinni neliön keskelle, ei torttu repsahda auki uunissa.

Venytin torttutaikinalevyä hieman kaulimella ja näin sain yhdestä levystä kaksi neliönmuotoista palaa. Pala on neliö, kun siitä saa taitettua kolmion.

Vuoden 2017 joulutorttuhitti ja sittemmin klassikko on Vihreä kuula-joulutorttu. Tein marraskuussa 2017 blogiini postauksen Vihreä kuula -joulutorttu. Kopistellaan pölyt pois tuon nyt taas niin ajankohtaisen postauksen päältä ja kurkataan mitä silloin kirjoittelin - klikkaa siis tästä KLIK.


Torttujen kera nautimme Teekauppa Veiströmiltä saamaani Vihreä appelsiini-kaneliteetä. Teessä tuoksuu ja maistuu ainesosina käytetyt kiinalainen kevätsadon sencha-tee, italialainen appelsiini ja madagaskarilainen ceyloninkaneli. Teen maku on luontaisesti makea. Ainesosat ovat luomua!

Teekauppa Veiströmin nettisivut ja verkkokauppa löytyvät tästä KLIK.
Seuraa Teekauppa Veiström on Instagramissa, KLIK.


Vielä ehdit osallistua Ruusu-unelmia ja villasukkia-blogini arvontaan! Palkintona on villasukat. Ohjeet arvontaan löytyvät 5.12.2019 postauksestani, klikkaa siis tästä KLIK.

17 kommenttia:

  1. Tuo kukkamalli on minunkin suosikkini! Täytteeksi sopii tosiaan vaikka mikä:) Jossain törmäsin pekonihilloon tortuntäytteenä, sekin kiinnostaisi. Mukavaa joulunalusaikaa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minuakin alkoi tuo pekonihillo kiinnostamaan! En ole ennen moista kuullutkaan. Hyvää viikon jatkoa sinulle!

      Poista
  2. Kukkamalli on ikan mukava vaihtelua,tavalliselle torttumallille;)
    Tänäpäivänä paistonkestohilloja...monenlaisia.Minä laitan perunajauhoja,hiukan tavallisiin omatekemiin hilloihin,voi paistaa,eikä valu.
    erikoisenhillon tein ananas-raparperi,oli hyvää,erittäin raikas,kääretorttu tuli.
    Oikein mukavaa uutta viikkoaja toista Adventti-sunnuntaita.!Sinulle Tarja!
    Kiitos!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä vinkki tuo perunajauhojen laittaminen itse tehtyjen hillojen sekaan. Ananas-raparperikääretorttu kuulostaa herkulliselta! Hyvää viikon jatkoa sinulle, Liisa <3

      Poista
  3. Minäkin teen yleensä kukkatorttuja, ovat mielestäni kauneimpia.
    Meidän tortuissa oli omena-kanelimarmeladia. Ihanaa sunnuntaita sinulle Tarja <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kukkatortuissa ei jää sellaisia kuivahkoja kohtia ja ovat kauneimpia muodoltaan. Omena-kanelimarmeladi on niiin hyvää myös! Hyvää viikon jatkoa, Outi <3

      Poista
  4. Kukkatortut ovat varmasti kaunein malli. Meillä joulutortut tekee useinmiten teini, hän suostuu tekemään vain perinteistä mallia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi mukava kuulla, että teini hallitsee joulutorttujen tekemisen ja pitäytyy viitoittamalla tiellä - perinteistä sen olla pitää :) Peukkua! <3

      Poista
  5. Yhtään torttua en ole vielä itse tehnyt mutta miniäni tekemiä eilen, hyviä olivat. Kiitos teekauppa vinkistä. Me pidämme tummasta teestä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on tämä joulun aika sellaista joulutorttu aikaa. Mietin tässä, että ihan joulunpyhinä ei tule syötyä torttua, kun on niin paljon muutakin syötävää. Teekauppa Veiströmin verkkokaupasta löytyy jokaiseen teemakuun sopiva tee. Hyvää viikon jatkoa, Nila <3

      Poista
  6. Tuorejuustotäytteinen torttu vei huomioni. Kestääkö se paiston, vai täytetäänkö paiston jälkeen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kestää paiston. Täyte laitetaan ennen paistoa; lusikalla nokare tuorejuustoa ja hedelmäpalat tökätään tuorejuustonokareeseen.

      Poista
  7. Kukkatortut on huikean kauniita. Minä ostin Lidlin uutuusmarmeladia eli lakka-omenamarmeladia. Oli hyvää sekin. Vihreä kuula -tortut on myös super herkulliset, vaikka en edes ole vihreiden kuulien suurin ystävä. Tortun päällä ne kuitenkin maistuu tosi hyvältä :) Iloista joulun odotusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lakka-omenamarmeladi! Pitää ehdottomasti kokeilla! Kiitos vinkistä. Joku muukin joskus kertoi samaa, että tykkää Vihreä kuula-joulutortusta vaikkei muutoin vihreitä kuulia fanittaisikaan. Mukavaa viikon jatkoa!

      Poista
  8. Kukkatortut on tosi kauniita!

    Vähän aikaa sitten kertoilin kuopukselle miten ennen oli muotti joulutorttuihin, koska ei ollut valmiita torttutaikinalevyjä. Nykyään päästään helpommalla. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nykyään päästään todella helpolla. Ei muuta kuin taikinalevyt paketista, muutama viilto veitsellä, taittelu ja täyttäminen. Muistan aikoinaan, kun äiti teki itse voitaikinaa joulutorttuja varten. Taikinan tekeminen itsessään jo vei aikansa. Mukavaa viikon jatkoa!

      Poista
  9. Taidat olla todellinen joulutorttufani <3 Minäkin tykkään joulutortuista ja joulun ajan ruuista ja herkuista. Kiva kokeilla vähän erilaisia ja uusia versioita niin joulutortuista kuin perinteisistä jouluruuista ja -leipomuksista. Hyvää viikon jatkoa, Marja-Terttu <3

    VastaaPoista

Ilahdun kommenteista!