perjantai 31. elokuuta 2018

Mehevät omenamuffinssit


Kajaanin kaupunginteatterin Tuki ry:n hallituksen kokouksessa sovimme, että leivon yhdistyksen teatterireseptiyhteistyökumppaneille järjestettävään tilaisuuteen muffinsseja. Ajankohtaisena satokausituotteena päätin leipoa omenamuffinsseja. Reseptin löysin Martat.fi sivuilta.

Reseptin mukaan yhdestä annoksesta tulee 12 muffinssia.

Omenamuffinssit

Valmistusohje

3 ½ dl vehnäjauhoja
1 ½ dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 tl kanelia
2–3 omenaa pieneksi kuutioituna (noin 3 dl)
1 dl ruokakermaa tai maitoa
1 dl juoksevaa margariinia tai 100 g rasvaa sulatettuna
1 dl appelsiinituoremehua tai muuta mehua
2 munaa

1. Sekoita kuivat aineet hyvin keskenään kulhossa.
2. Pese, kuori ja kuutioi omenat.
3. Lisää kuivien aineiden joukkoon omenakuutiot.
4. Sekoita lopuksi muut aineet taikinaan huolellisesti.
5. Jaa taikina tukeviin muffinssivuokiin.
6. Paista 200°C:ssa uunin keskitasolla 15–20 minuuttia.

Annoin muffinssien jäähtyä, minkä jälkeen laitoin ne rasiassa jääkaappiin. Seuraavana aamuna kuorrutin muffinssit.

Kuorrutus:
75 g pehmeää margariinia tai voita
100 g tuorejuustoa
4 dl tomusokeria

1. Sekoita kuorrutuksen aineet keskenään hyvin.
2. Levitä tai pursota kuorrutus muffinssien päälle.

Kylläpä tuli maukkaita muffinsseja tällä ohjeella!


Viikonloppu, syyskuun ensimmäinen viikonloppu - peukkua sille! Tarkoitus tehdä pikkuisen pihahommia; siivota kukkapenkkiä,  leikata nurmikkoa ja levittää syyslannoite.

Rentouttavaa ja sopivan puuhakasta viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommenteista!