sunnuntai 26. toukokuuta 2019

Raparperikerroskiisseli


Sain ystävältäni muhkeita raparperin varsia. Tein niistä raparperikerroskiisseliä Yhteishyvän reseptillä tehdystä vaniljakiisselistä ja DanSukkerin reseptillä tehdystä raparperikiisselistä. Kiisselin kerrokset sain laittamalla annosmaljan pohjalle ensin vaniljakiisseliä ja sen päälle rapaperikiisseliä. Helppo tehdä ja valmistuu suht nopeasti.


Vaniljakiisseli (Yhteishyvän resepti)

5 dl maitoa
1 kananmunan keltuainen
2 rkl sokeria
2 rkl perunajauhoja
2 tl vaniljasokeria

1. Sekoita kattilassa maito, keltuainen, sokeri ja perunajauhot. Kuumenna koko ajan sekoittaen kunnes kiisseli kiehahtaa ja saostuu.

2. Nosta kattila liedeltä. Mausta kiisseli vaniljasokerilla.

3. Jaa vanilja kiisseli annosmaljoihin ja anna hetken aikaa jäähtyä. Lisää päälle raparperikiisseliä.



Raparperikiisseli (DanSukker resepti)

Tämän ohjeen mukaan kiisseliä valmistuu enemmän kuin kerroskiisseliannoksiin tarvitset. Kiisseli on hyvää maito tai kerma tilkan kera. Raparperikiisseliä voit tarjota myös pursottamalla annosten päälle kanelilla maustetulla kermavaahtoa.

1 l raparperipaloja
1 ½ l vettä
runsas 1 dl Dansukker Taloussokeria
½ dl Dansukker Fariinisokeria tai Ruokokidesokeria (itse käytin ruokokidesokeria)
1 dl perunajauhoja


1. Pilko huuhdotut raparperin varret. Kiehauta raparperipalat talous- ja fariinisokerilla maustetussa vedessä.

2. Sekoita perunajauhot vesitilkkaan. Lisää seos ohuena nauhana kaataen, hyvin sekoittaen kuumaan liemeen. Anna kiehahtaa.

Kun ripottelet raparperikiisselin päälle sokeria, ei pinnalle muodostu kalvoa.


Tänään jänskätään telkkarin äärellä jääkiekko-ottelua katsottaessa ja europarlamenttivaalien tuloksia odottaessa!

Raparperikiisselin makuista sunnuntaita!

9 kommenttia:

  1. Pitänee kokeilla tuota diisseliä, ei kun kiisseliä. Mutta ennen kuin alan valmistamaan noin iso töistä onko maistiaisia saatavilla? Terv Veijo

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kuule, Veijo, ei jäänyt yhtään annosta maistettavaksi, kun itse "vähän" kerroskiisseliä maisteltiin :D Ei valmistaminen hurjan kauaa vienyt, joten reippahasti hommiin vaan ;D

      Poista
  2. Kevät ilman "raparperi-kiisseliä" on kuin juhannus ilman juhannusjuustoa:)
    Tuota vaniljakiisseliä en ole tehnyt yläasten jälkeen ,enpä muuten tiedä että miksi??
    Valmistaahan voi myös laktoosittomasta maidosta?
    Kiitos,vinkistä:)
    Raparperikiisseli/piirakka/ ehdottomasti parhaita kevät-herkkuja:)
    Jännittävää sunnuntaita:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on tämä kevät sellaista raparperiherkkujen aikaa! Itselläkin oli varmaan muutaman vuoden koko vaniljakiisselin tekeminen unohduksissa. Uskoisin, että kiisselin voi tehdä tyyliin maidosta kuin maidosta. Raparperia jäi vielä piirakkaankin. Mukavaa alkanutta viikkoa, Liisa!

      Poista
  3. Yhteishyvässä oli maukkaita raparperiohjeita. Tuota kiisseliä en ole vielä kokeillut, mutta piirakkaa kyllä ja hyvää tuli.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Raparperiherkut - kiisseli ja leipomukset - ovat niin hyviä! Mukavaa alkanutta viikkoa, Between!

      Poista
  4. Varmaan hyvää. Meillä ei uskalla raparperia enää kait levitelläkään. Tein kerran siitä hilloa ja sitä tuli aika paljon. Se maistuu tosi happamalle, vaikka oli sokeria. Mies bongaa nykyään heti kaikki raparperiin liittyvät asiat jääkaapista, että ei kai vaan hänelle oo tuommosta ;D Esim. lohkeava raparperijukurtti :=

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Onneksi ei ole kauhean paha pahe nämä rapaperiherkut :D Raparperi vaatii kyllä sokeria. Ja kun kiisseliin laittaa pikku lurauksen kermaa, niin voi jee, jotta on hyvää! Mukavaa alkanutta viikkoa, Sartsa!

      Poista
  5. Ja nyt alkoi tehdä mieli raparperikiisseliä ja -piirakkaa :)

    VastaaPoista

Ilahdun kommenteista!