tiistai 8. lokakuuta 2019

Puurokuu ja ohrapuuroa


Päivä alkaa maukkaasti ohraryynipuurolla. Kun puuron tekee rikotuista ohraryyneistä, ei puuron valmistumiseen menee liikoja aikoja. Jos puuroa jää yli, voi sen ottaa töihin evääksi. Jäähtyessään puurosta ei tule kiinteää kimpaletta, vaan sen saa lusikalla sekoitettua ja lämmitettyä mikrossa. Puuron voi syödä esimerkiksi kera hillon, marmeladin, hunajan, marjojen, mehukeiton tai voin.

Minä teen ohrapuuron jalasjärveläisen Korpelan Myllyn ohjeella. Korpelan Myllyn rikottuja ohrasuurimoita ostan Prismasta.

Rikottu ohraryynipuuro

1 l maitoa
2 dl rikottua ohraryyniä
suolaa

Keitä maito kiehuvaksi.
Lisää rikotut ohraryynit samalla sekoittaen.
Keitä noin 15 minuuttia ja sen jälkeen voit vielä hauduttaa.
Maista suolalla maun mukaan.


Kuva Martat.fi


Lokakuu on Marttojen Puurokuu. Martat alkoivat 1990-luvulla kerätä rahaa Bosnialaisille naisille keittämällä ja myymällä erilaisia puuroja. Monissa marttayhdistyksissä tämä perinne on jatkuu edelleen. Rahaa kerätään Marttojen kansainväliselle kehitysyhteistyölle Kamerunissa, Etiopiassa ja Malawissa.

Kiinnostuitko Marttojen kansainvälisestä toiminnasta? Lue lisää klikkaamalla tästä KLIK.

Belgian Martat tempaisevat Puurokuun merkeissä! He julkaisevat Belgian Marttojen Facebook-sivuilla yhden puuroohjeen päivässä lokakuun ajan. Jokaista julkaistua ohjetta kohden he lahjoitavat 1 euron Marttaliiton kehitysyhteistyöhön.

Lue tempauksesta tarkemmin klikkaamalla tästä KLIK.

Ja Belgian Marttojen Facebooksivuille pääset tästä KLIK. Tykkää ja seuraa heidän marttapäivityksiään.

Maukasta Puurokuuta!

10 kommenttia:

  1. Minä tykkään kaikista puuroista, enosaa nimetä mikä puuro olisi paras, kaikki on yhtä hyviä,vasta eilen söin puolukkaruispuuroa,oli sesit hyvää.Enpä ole kuullut mitään tuosta puurojuttu keräyksestä noihin kohteisiin, ei ole mitään ilmoitusta tullut minulle, olen ollut muutamia kertoja martta toiminnassa mukana, hieno juttu kertakaikkiaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä tykkään erilaisista puuroista. Tämä on nyt tällä hetkellä suosikkini. Puolukkaruispuuro on myös hyvää! Kiva, että sait päivitykseni kautta tietoa Marttojen kansainvälisestä kehitysyhteistyöstä. Ja tosi kiva kuulla, että ollut marttatoiminnassa mukana. Marttailu on mukava harrastus.

      Poista
  2. Minun lemppari puuroja ovat kaurapuuro ja riisipuuro :)
    Ihanaa loppuviikkoa sinulla <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaurapuuro ja riisipuuro - peukkua molemmille! Ihanaa viikonloppua, Outi!

      Poista
  3. Minä syön joka arkipäivä puuroa, lempparini on ollut jo pitkään Sadonkorjuupuuroa tai sitten ihan peruskaurapuuro.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihailtavaa puuron syömistä! Sinusta saa moni ottaa mallia - minä mukaan lukien :) Mukavaa viikonloppua sinulle!

      Poista
  4. Puuroilla saa vaihtelua aamuihin;)
    Paras uuni puuro tulee kokonaisista suurimoista,pitkä kypsytys :)
    (ohrasuurimoita)
    Talkkunapuroa syödään ,kaurapuuroa,ja riisipuroa,aika useasti:)
    Puurolla pääsee pitkälle..... :)pitääpä tutustua noihinlinkkeihin;)
    Kiitos Tarja,
    Tämä oli hyödyllisen tärkeä:) tarina;))
    Mukavaa lopuviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, että seuraat blogiani ja kommentoit aktiivisesti <3 Minä tykkään myös talkkunasta. Olen tehnyt uuniohrapuuroa, mutta nyt aamuisin olen innostunut tekemään rikotuista ohraryyneistä. Niistä puuro valmistuu sukkelammin. Mukavaa viikonloppua!

      Poista
  5. Enpä muista olenko koskaan syönyt ohrapuuroa 🤔

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, sitten on kyllä aika ottaa resepti käyttöön ja tehdä ohrapuuro :) Mukavaa viikonloppua!

      Poista

Ilahdun kommenteista!