perjantai 26. helmikuuta 2021

Mitkä saavat hymyn huulille...

Mitkä saavat hymyn huulille niin korona-ajan hiihtolomalaisille kuin hiihtolomaa odottaville? Se on kuulkaa köyhät ritarit heti aamupalaksi!

Päätin ilahduttaa aamu-unista kotiväkeä tekemällä leipäkorissa olevasta maukkaan näköisestä valmiiksi siivutetusta kauraleivästä köyhiä ritareita. Siitäpä olikin aikaa, kun viimeksi olin niitä tehnyt. 

Köyhät ritarithan valmistuu tosiaan nopeasti vaikka aamupalaksi. Vaikka ei ruokasuosituksien mukaan mentäisikään, niin kyllä niillä kivasti pääsee päivän alkuun ja kun ei tavaksi oteta. Köyhiä ritareita voi tehdä myös vaikkapa herkkuvälipalaksi tai jälkiruuaksi. Köyhiin ritareihin voi käyttää kuivahtaneet leivät ja pullat.


KÖYHÄT RITARIT

  • vaaleita leipäsiivuja (esim. vehnä- tai kauraleipäsiivuja) tai pullaviipaleita
  • maitoa 
  • voita tai margariinia
1. Kaada maitoa syvään lautaseen ja kasta leipäsiivut/pullaviipaleet maidossa. Jos leipäsiivut ovat ohuita ja taikina huokoista, niin kasta vain toiselta puolelta. Näin siivuista ei tule pannulla käännellessä taikinamössöä.

2. Paista leipäsiivut/pullaviipaleet rasvassa molemmin puolin kauniin ruskeiksi.



Tarjoile köyhät ritarit hillon kanssa. 

Rikkaat ritarit saat, kun tarjoilet ne hillon ja kermavaahdon kanssa. Ja jos haluat tosi rikkaita ritareita, niin kasta leipäsiivut/pullaviipaleet munakermaseoksessa.

Martat vinkkaa, että pullasta paistetut köyhät ritarit voi tarjoilla sokeria ja kanelia päälle ripoteltuina.



Mikä muu saa hymyn huulille? Työpaikalla hiihtolomaa odotellessa hymyn saa huulille katsomalla työpaikan avaimenperää :)

 Avaimenperä on Kukkaiselämää-kaupan lystikäs Muuu-avaimenperä. Avaimenperä on valettu sinkkiseosmetallista, jonka etupuolella on hartsikupoloitu pinta. Avaimenperän koko on 4 cm x 8 cm (rengas mukaan lukien). Avaimenperän takapuolella on laserillakaiverrettu Wrendale Desingns-logo.



Ja jos oikein tympeästi sattuu, niin hymyn saa huulille Kukkaiselämää-kaupan puutarhureiden kuviolaastareilla! Siis todellakin! Esschert Design viisi erilaista kuviolaastaria hoitavat nirhautumat ja viillot. Muistan, kuinka aikoinaan Hello Kitty- tai Muumi-laastareilla hoidettiin toisinaan myös mustelmia ja muita sattuneita kolhaisuja. Kuviolaastarit sopivat siis monenlaisiin hoitotoimenpiteisiin <3


Eilen saimme tiedon 8. maaliskuuta alkavasta kolmen viikon sulkutilasta leviämis- ja kiihtymisvaiheen alueilla. Tämä ei vielä tänään koske Kainuuta, mutta jännän äärellä ollaan, miten käy. 

Ei näitä tällaisia päätöksiä tehdä suotta. Ei antauduta koronaväsymykselle. Syödään köyhiä tai rikkaita ritareita (taikka molempia) aamupalaksi ja laitetaan lysti kuviolaastari käteen, katsellaan sitä hymyillen. Ystävä kysyi, että tepsiikö, jos otsaan laittaa. Ja kyllä, saa sen otsaankin laittaa, jos pahasti harmittaa tahi jumittaa :D

Kaikkea hyvää teille ja lupsakkaa viikonloppua <3

Kaupallinen yhteistyö: Kukkaiselämää-kauppa 


Tervetuloa seuraamaan blogiani myös

Facebookissa Ruusu-unelmia ja villasukkia

Instagramissa @ruusu_unelmia

57 kommenttia:

  1. Melkein rupesi kuola valumaan, kun ajattelin köyhiä ritareita, ah. Miksiköhän niitä ei ole miesmuistiin tullut tehtyä, kuitenkin niin yksinkertainen homma?
    Lupsakkaa viikonloppua sinullekin, pysytään terveinä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sano elä luuta - niin helppoa ja nopeaakin. Näitä voi tehdä myös paahtoleipäsiivuista.
      Pysytään terveinä ❤

      Poista
  2. Pitääpä muistaa tehdä köyhiä ritareita;-)) Ihanaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Köyhät ritarit saavat hymyn huulille ❤ Ihanaa viikonlopun jatkoa sinulle!

      Poista
  3. Siitä, kun olen syönyt köyhiä ritareita on varmaan 20 vuotta! Herkkua ovat.

    Heh, ylläripaketti tuli näemmä perille.

    Meillä alkaa loman jälkeen etäopetus. Hyvää lomaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä köyhät ritarit ovat herkkua ❤ Iso kiitos paketista, perille tuli! Sisällöstä lisää myöhemmissä postauksissa. Meillä ollaan vielä lähiopetuksessa. Jos aiemmat suunnitelmat pitävät paikkansa, niin erityisluokat ovat lähiopetuksessa koko ajan. Tuo etäopetusaika on kova rutistus - tsemppiä!

      Poista
  4. Lapsena köyhät ritarit olivat vakioherkku, vaikka eihän niitä toki usein sentään saanut. Ikinä en ole aikuisena niitä tehnyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt, Marika, lapsuuden köyhien ritareuden tekoon ja lapsuuden makumuistojen äärelle ❤

      Poista
  5. Jokohan blogini näkyisi täällä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No eipä suostu vastaanottamaan URLia, joten ilmeisesti ei toimi vielä.

      Poista
    2. Klikkasin nimeäsi ja pääsin blogiisi.Se ainakin toimii.

      Poista
  6. Köyhät ritarit tai niin kuin mieheni sanoo Köyhikset on ihan parhaita. Mansikkahilloa ja kermavaahtoa päälle, niin nam!
    Herkullista viikonloppua sinulle Tarja <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Köyhikset ovat nopeasti valmistuva herkku. Näihin voi käyttää myös paahtoleipäviipaleita. Mansikkahilloa ja kermistä - nam! Hyvää viikonlopun jatkoa sinulle, Outi ❤

      Poista
  7. Ihanaa, että muistutit, että nämäkin ovat olemnassa!
    Ovat jäneet ihan unholaan jostain syystä, mutta pitääkin heti huomenna niitä tehdä, nami.
    Ja vielä näistä tuli lapsuuden aikainen "nami" mieleeni, äiti laittoi kuivat pullansiivut uunivuokaan, mansikkahilloa väliin ja taas uusikerros. Sitten maitoa ja varmaan laittoi munaakin ehkä maidon joukkoon(ei välttämättä), voi kurjuus, kun en voi äidiltä kysyä, kun on siirtynyt Taivaan kotiin.Mutta sitten koko komeus laitettiin uuniin ja muistan vielä nytkin sen maun, voi kun se olikin silloin herkkua!
    Kivaa tulevaa maaliskuuta sulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo lapsuutesi aikainen nami taitaa olla pullavanukas. Siihen laitetaan kuivahtaneet pullasiivut vuokaan ja sekaan kaadetaan munamaito. Oli varmasti hyvää ja parasta silloin, kun sen on tehnyt oma äiti ❤ Kiitos samoin, hyvää maaliskuuta sinulle!

      Poista
  8. Minäkään en muista milloin viimeksi olen syönyt köyhiä ritareita. Siitä on tosi kauan.
    Nam nam.....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Monella näyttää olevan sama juttu, että köyhiä ritareita ei ole toviin syötyä. Hyviä olivat!

      Poista
  9. Köyhät ritarit ovat yksi meidän vakioherkuista lettujen ja vohvelien ohella. Nam nam! Meillä kostutusmaito maustetaan kanelilla. Suosittelen kokeilemaan sitä :)

    Kivaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  10. Köyhät ritarit on kyllä herkkua.

    VastaaPoista
  11. Aika hassua, että meillä mies on joskus innostunut tekemään köyhiä ritareita. Innostuisipa nytkin, kun itsestäni ei ole keittiössä mitään tekemään...
    Kivaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sano miehellesi, että millehän köyhät ritarit maistuisi, jos niihin ripsottelisi kanelia. Jospa tarttuisi onkeen. Tai siis paistinpannuun :) Kiitos samoin, kivaa viikonloppua teille!

      Poista
  12. Köyhät ritarit ovat kyllä hyviä, äiti jo aikoinaan niitä joskus teki, itsekin olen välillä tehnyt, nyt on kyllä mennyt viime kerrasta aikaa.Ja hyvä kun niitä voi tehdä gluteenittomastakin leivästä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä! Hyvä, että näissä kommentteissa tulee lisää vinkkejä <3 Eli napatkaapa kiinni myös tästä Sessen vinkistä.

      Poista
  13. Pitäisikin paistaa köyhiä ritareita...lapsuusajan herkkuja..:)

    VastaaPoista
  14. No arvatenkin alkoi tehdä ihan hirmusti mieli köyhiä ritareita!Voi lurps!
    Kiitos kun vinkkasit.❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsellänikin alkoi taas tekemään mieli köyhiä ritareita. Tai tällä kertaa ehkäpä sittenkin rikkaita ritareita! Kiitos sinulle kommentistasi <3

      Poista
  15. Ihanaa, en ole pitkään aikaan muistanut näitä tehdä. Meillä Pohjois-Karjalassa tehdään myös leipäressiä. Kuivasta ruisleivästä leikataan kuutioita ja ne paisteyaan pannulla oivariinissä. Lopuksi lorautetaan päälle vähän maitoa. Jos leipä on kivikovaa, leipäpalaset voi liottaa maidossa ja sitten paistetaan. Nautitaan voin tai puolukkasurvoksen kanssa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä! Pitääpä tutustua leipäressiin. Vaikuttaa herkulliselta! Puolukkasurvoksen kera olisi varmaan minun herkku.

      Poista
  16. Köyhät ritarit ovat kyllä niin herkkua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Köyhät ritarit tekevät meillä kauppansa ja katoavat sukkelasti herkkusuihin <3

      Poista
  17. Oi, täältäpä löytyi ihana blogi! Sait minusta lukijan!
    Köyhiä ritareita tuli menneinä vuosina tehtyä aina silloin tällöin. Hyvin ne aina tekivät kauppansa! Nyt, kunpuoliso on lopettanut tyystin sokerinsyönnin ja tehnyt muutenkin ruokaremppaa, ei tule tehtyä itsellekään tällaisia herkkuja. Kieltämättä kuvat saivat kyllä veden herahtamaan kielelle...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa! Tervetuloa blogini lukijaksi! Köyhät ritarit kyllä maistuvat. Perheenjäsenen ruokaremppa saa muutkin mukaansa ja yhdessä ruokailutottumusten muuttaminen onnistuu mukavammin. Mahtavaa maaliskuuta teille!

      Poista
  18. Toivottavasti ei korona sinne leviäkään!
    Voi, köyhät (ja rikkaat) ritarit on niin herkkua. Ne kruunasivat joskus lapsena yökyläilyreissut serkkujen luokse, kun tätini mies keksi niitä meille aamupalaksi laittaa. Kiitos vinkistä! Niitä voisi tosiaan joskus laittaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vielä(kin) on hyvä tilanne koronan suhteen. Saa nähdä, miten ensi viikolla vietettävä hiihtoloma vaikuttaa koronan leviämiseen. Tosin tähän on jo tottu, että ei reissata vaan "pysytään kotona, koska korona". Ihana lapsuuden muisto yökyläreissu serkkujen luokse. Mahtavaa maaliskuuta sinulle! Mahtavaa maaliskuuta sinulle!

      Poista
  19. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  20. Nam maiskis en olekkaan pitkään aikaan tehnyt köyhiä ritareita..kiitos vinkistä täytyypä näitä tehdä kun lapsenlapsikin on meillä tämän viikon hiihtolomalla.
    Ilon asiat ovat päivien piristyksiä,itse nautin niin auringon paisteesta ja kebään tulosta🥰
    Aurinkoa päivääsi ja viikkoosi🌼

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Auringonpaiste on saanut nyt monena päivänä hymyn huulille! Ja kevään tulo! Mahtavaa maaliskuuta!

      Poista
  21. Kiitos, kun muistutit tuosta herkusta, jota ei ole tullut tehtyä vuosikausiin. Kummasti sitä vaan urautuu samoihin juttuihin ja muut hyvät unohtuvat.
    Aurinkoista maaliskuuta sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavaa, että innostuit tästä vinkistä! Niin se on, että monet hyvät reseptit painuvat unohduksiin. On mukava löytää vanhoja hyviä reseptejä. Monille meistä liittyy köyhät ritarit lapsuuteen. Mahtavaa maaliskuuta sinulle!

      Poista
  22. Köyhät ritarit olivat lapsuuden herkkua ja olikin ilo saada sellainen vuosi sitten eräässä lounasruokalassa jälkiruuaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Köyhät ritarit ovat maukas jälkiruoka. Ja näillä saa päivän hyvin käyntiin, kun aamupalaksi muutaman nappaa :) Mahtavaa maaliskuuta sinulle!

      Poista
  23. Köyhät ritarit on tosi hyviä. En olekaan pitkään aikaan tehnyt. Pitäisikin kokeilla millaisia tulee vaikka mantelimaidolla, kun yksi perheenjäsen ei enää käytä perusmaitoa. Luultavasti toimisi ihan hyvin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mantelimaidolla kostutetuista köyhistä ritareita tulee varmasti herkullisia. Uskon, että toimii hyvin! Mahtavaa maaliskuuta sinulle!

      Poista
  24. Boa tarde confesso que sou leigo sobre o tema, mais agradeço a oportunidade de aprender um pouquinho.

    VastaaPoista
  25. Vastaukset
    1. Minäkin tykkään köyhistä ritareista. Ja rikkaistakin! Mahtavaa maaliskuuta sinulle!

      Poista
  26. Köyhät ritarit on kyllä herkullisia ja ihan parhaita on leivästä tehdyt ritarit, parempia kuin pullaritarit. Hauska avaimenperä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä tykkään myös leivästä tehdyistä köyhistä ritareita. Leivistä tehdyissä pysyy rakenne paremmin. Tuo avaimenperä saa todellakin hymyn huulille, kun on niin lystikäs! Mahtavaa maaliskuuta sinulle!

      Poista
  27. Minä ostan 30% pullaletikon tai ranskiksen.
    omatekosen mansikkasoseen ja kerman kanssa,
    Paistan useasti...vaihtelu kahvileipää...
    (Nyt paistoin vishy/kermalättyjä).

    Hymyn saa huulille ;)Kevät aurinko,ulkona kuivunut pyykki raikkaine tuoksuineen,ja tuollaiset ihanat pienet ..kuin nuo laastarit,avainperä suloinen ,,,melkein kostean lipasun tuntee käsissä:)



    Mitä tein pätkis muffinsissa vääriin??,oli kova ruskea sokeri pohjalla,,oliko taikina lian pehmyttä??:)

    Makoisaa kevätkuuta,Sinulle Tarja 🌞😊

    VastaaPoista
  28. Nämä ovat helppoja ja nopeita valmistaa. Suosittelen! Mahtavaa maaliskuuta sinulle!

    VastaaPoista
  29. Omatekoinen mansikkasose on herkkua! Kevät saa hymyn huulille ja tuollaiset söpikswt laastarit ja avaimenperän.
    Teen Åätkis-muffinit sellaisiin pieniin muffinssivuokiin. Olisiko muffinit olleet liian kauan uunissa? Lämpimänä Pätkis on pehmeä. Jäähtyessään Pätkis jähmettyy mutt a ei se mielestäni pitäisi kovaksi muuttua.
    Mahtavaa maaliskuuta sinulle!

    VastaaPoista
  30. Herkkua on köyhät ritarit, myös rikkaat. Melko harvoin tulee tehtyä.
    Minulle tulee hymy huulille heti aamuisin, kun varpaasta kutitetaan kutsuen aamukahville.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harvemmin tulee tehtyä tosiaan. Vaan ovat kyllä niin herkkua! Kutitellen aamukahville - se saa varmasti hymyn huulille <3

      Poista

Ilahdun kommenteista!