keskiviikko 30. lokakuuta 2019

Ohramannapuuro


Vaikka Marttojen Puurokuu on päättymässä, puuroa syödään edelleen. Puurokuu on saanut alkunsa 1990-luvulla, jolloin Martat alkoivat kerätä rahaa Bosnialaisille naisille keittämällä ja myymällä erilaisia puuroja. Perinne jatkuu edelleen. Tutustu Marttojen kansainväliseen toimintaan klikkaamalla tästä KLIK.


Sain testattavaksi Korpelan Myllyn Ohramannaryynejä. Keitin aamupuuroksi ohramannapuuroa. Keittoaika oli noin 10 minuuttia, joten ei aamulla puuronkeittoon liikoja aikoja tärvääntynyt. Tästä puurosta tuli pehmeän makunsa vuoksi heti yksi suosikkipuuroistani!

Ohramannapuuro

1 l maitoa
n. 1,5 dl Ohramannaa
ripaus suolaa

Kiehauta maito teflonkattilassa (itse käytin paksupohjaista kattilaa).
Sekoita ohramanna kiehuvaan maitoon.
Keitä puuroa hiljalleen n. 10 minuttia välillä sekoittaen.
Halutessasi voit vielä hauduttaa puuroa.
Mausta suolalla.

Puuron voit nauttia maidon, marjojen hillon tai kiisselin kanssa.

Resepti: Korpelan Mylly.


Korpelan Mylly, vuonna 1991 perustettu perheyritys, on tuottanut yli 20 vuotta viljapohjaisia tuotteita. Myllyn käytetyin raaka-aine on ollut koko historian ajan ohra ja siitä valmistetaan edelleen tunnettua rikottua ohraryyniä.

Keskiviikko, viikko kääntyy viikonloppua kohti! Mukavaa loppuviikkoa!

8 kommenttia:

  1. Mä en keliaakikkona voi syödä tuota puuroa, mutta pitääpä tutustua niitten muihin puuroihin. Vaihtelu aina virkistää. Ja mun mies, diabeetikko, syö paljon puuroja, näistä vois löytyä sillekkin.
    Mukavaa keskiviikko päivää sulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa katsoa, josko löytyy sinulle sopivaa. Vaihtelu aina virkistää tosiaan. Mukavaa viikonloppua!

      Poista
  2. Tuohan onkin hyvä yhdistelmä, vielä kokeilematon. Lisäkeriisin sekaan olen kyllä laittanut ohraa.

    VastaaPoista
  3. Tulipa hyvännäköistä puuroa. Minulla ei maha oikein kestä ohraa, mutta mannapuuroa syön muuten kyllä <3
    Ihanaa loppuviikkoa sinulle Tarja <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On ikävä kuulla, ettei ohra sovi sinulle. Mutta onneksi pystyt syömään mannapuuroa! Ihanaa viikonloppua sinulle, Outi!

      Poista
  4. Ohramanna-ryynit niitä on saatava,omaan kuivakaappin.Puuro on varmasti hyvää.monta käyttö kohdetta;)
    Kiitos,muistilistalle laitettu!
    Mukavaa talvista loppuviikkoa!,Sinulle Tarja!
    jk. meillä sataa lunta aamulla varppina 20 cm:))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva lukea, että kiinnostuit Ohramannasta. Ohramannapuuro on ehdottomasti yksi suosikkipuuroistani! Täällä Kainuussa on kovin liukasta. Lumi valaisee mahtavasti. Kiitos samoin, Liisa, mukavaa talvista viikonloppua!

      Poista

Ilahdun kommenteista!